Koken is voor onze Home Made Chef Aziza de ultieme vrijetijdsbesteding. Zo maakte ze van haar hobby haar missie om iedereen zoveel als mogelijk verschillende eetculturen aan de neus te hangen, het liefst gemengd, een beetje fusionstijl. Haar Marokkaanse roots, die gebruikt ze maar al te graag als voorbeeld en tovert ze met gemak om tot een westers kunstwerk.
Haar favoriete bezigheid kun je schalen onder koken voor anderen. Zo staat ze op zaterdagen uren in de keuken, ze gaat los met knoflook en houdt ingrediënten als paprika en koriander stevig uit haar buurt. De reden dat ze verbannen wordt uit de keuken voor een avondje stappen wordt hieruit meteen duidelijk: de mate waarin Aziza met knoflook rondstrooid is niet echt wat je noemt 'praat veilig'. Staat ze niet in de keuken, dan vind je haar waarschijnlijk bij de Italiaan met een glas wijn aan d'r lippen. 'Pfft, als er geen wijn op de kaart zou staan, dan zou ik oprecht niet weten wat ik anders zou moeten bestellen'. Zijn wij even blij dat er grofweg bij (bijna) alle restaurants deze alcoholische versnapering te vinden is, anders zou je in de ban zijn van de stress wat hierbij zou komen kijken Aziza!