Ingrediënten voor Blini’s met pulled pork van Aziza
Bereiding
- Snijd de rode kool in dunne reepjes en was deze schoon.
- Verhit de rode wijnazijn in een pannetje met het zout en de kristalsuiker, totdat deze is opgelost. Vul een schone weckpot met de rode kool, rode wijnazijn en steranijs. Laat minstens twee uur, maar het liefst een nacht staan.
- Snijd het bot van de schouderkarbonade en snijdt het vlees in blokjes van ongeveer 2cm bij 2cm. Wrijf het vlees in met het vijfkruidenpoeder en de suiker.
- Verhit de olie in een grote, stevige pan met deksel en bak hierin de karbonade rondom bruin. Voeg het flesje bier toe, verlaag de temperatuur en laat met deksel op de pan in zo’n 2 uur garen. Kijk af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit, voeg anders wat extra water toe.
- Haal het vlees uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar. Giet het bier weg en doe het vlees terug in de pan. Meng de sojasaus met de honing, sambal en gembersiroop. Meng door het vlees en verwarm het geheel goed door.
- Verwarm de blini’s volgens de bereidingswijze op de verpakking. Beleg de blini’s eerst met de opgelegde rode kool, verdeel de pulled pork over de blini’s en bestrooi met de ringetjes bosui.
print recept