Uitgebreid koken is iets wat ik het allerliefste doe. Mijn ideale zaterdag bestaat uit allerlei winkels afstruinen voor de beste ingrediënten en vervolgens de hele middag de keuken in om zo veel, lekker en uitgebreid mogelijk te koken. En ik sluit de dag het liefst af met een mooi gedekte tafel gevuld met vrienden die mijn creaties vervolgens gezellig op komen eten. En bij een uitgebreide maaltijd hoort ook een uitgebreid dessert. Deze pavlova taart is een spektakel om te zien en perfect als je voor veel mensen gaat koken. Je kunt er makkelijk met 8 personen van eten (maar met z’n tweeën mag natuurlijk ook!) en terwijl de pavlova’s staan te drogen in de oven, kun jij je richten op al het andere lekkers wat je op tafel wilt toveren.
Ingrediënten voor Chocolade pavlova taart met bosvruchtenroom
Bereiding
· Verwarm de (hetelucht) oven voor op 160°C* en bekleed een bakplaat met bakpapier.
· Scheid de eieren, je hebt alleen het eiwit nodig.
· Klop het eiwit in een vetvrije kom totdat je pieken kunt vormen van het schuim.
· Voeg lepel voor lepel de basterdsuiker toe en klop door tot een glanzend geheel.
· Zeef de cacaopoeder en voeg samen met de balsamicoazijn door het opgeklopte eiwit, spatel voorzichtig door tot het geheel goed is gemengd.
· Verdeel het schuim in vijven. Vorm op het bakpapier 4 cirkels van gelijke grootte. Giet de rest in een spuitzak en spuit kleine toefjes op het bakpapier.
· Schuif in het midden van de oven, draai de temperatuur direct terug naar 125°C* en bak de pavlova in 1 uur droog. Laat afkoelen met de ovendeur op een kiertje.
· Klop de slagroom met de vanillesuiker op. Hak de chocolade grof en spatel samen met de jam voorzichtig door de slagroom.
· Laat een paar aardbeien heel voor boven op de taart. Ontkroon de rest van de aardbeien en snijd in plakjes.
· Nu gaan we stapelen; leg de eerste pavlova op een bord, besmeer met de bosvruchtenroom en beleg met plakjes aardbeien. Leg hierboven op de tweede pavlova en herhaal tot de laatste pavlova. Besmeer ook hiervan de bovenkant met de bosvruchtenroom en decoreer met de kleine schuimpjes en apart gehouden hele aardbeien.