Aziza: "De week zonder vlees. Als je mij vraagt om een vegetarisch recept te maken, grijp ik 9 van de 10 keer naar aubergine. Deze groente is wat mij betreft de ideale vleesvervanger; het vult, heeft een lekkere bite en is super veelzijdig. Je kunt er echt alle kanten mee op. Bijvoorbeeld deze Gnocchi alla Norma. Als ik een Italiaanse nonna zou hebben zou ze waarschijnlijk niet al te blij te zijn met dit recept. Want echt Italiaans is deze pasta-saus combinatie eigenlijk niet. En als je ergens niet tussen moet komen zijn het Italianen en hun gulden pasta-saus combinaties. ‘Gelukkig’ heb ik geen Italiaanse nonna en kan ik dus -lekker eigenwijs- Gnocchi alla Norma op tafel toveren. En daar is niks mis mee als je het mij vraagt!"
Ingrediënten voor Gnocchi alla Norma van HMC Aziza
Bereiding
- Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1,5 cm en snijd deze weer in vieren. Hang de stukjes aubergine in een vergiet boven de wasbak en bestrooi met zout. Laat 25 minuten staan. Spoel de aubergines af met koud water en dep droog. Meng met een eetlepel olijfolie en de chilivlokken. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak de aubergines in een paar minuten bruin. Voeg nog een scheutje olijfolie toe en bak de ui, knoflook en basilicum (houd een paar blaadjes apart om te garneren) mee tot goudbruin. Voeg de passata toe, roer het geheel goed door en laat op lage temperatuur nog zo’n 15 minuten pruttelen.
- Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bewaar een soeplepel van het kookvocht en voeg aan de pastasaus toe. Laat op hoge temperatuur weer iets indikken.
- Meng de gnocchi door de pastasaus en serveer met de Grana Padano en apart gehouden basilicum.