Dat verlanglijstje was wellicht halverwege november al klaar, 'and you've checked it twice', maar nu kunnen we ons zo langzamerhand druk gaan maken over wat we eten tijdens Kerstmis. Gaan we dit jaar voor het klassieke drie- of viergangendiner? Trekken we het gourmetstel uit de kast? Ruilen we 'm in voor de kaasfondue, neemt iedereen zelf wat mee of doen we dit jaar aan shared dining? Wat het ook mag zijn, wij zetten onze favoriete Kerstgerechten voor je op een rijtje. Mix and match, stel zelf een menu samen, pik er één ding uit of maak het allemaal.
Voorgerechten
Coquilles met ibericoham, zeekraal en crostini
Wij bereidden de crostini's op de barbecue, maar thuis op grill of in de oven kan kan natuurlijk ook makkelijk.
Check hier het recept voor de coquilles
Carpaccio van gepofte knolraap
Een vegetarische carpaccio voor de liefhebbers. Super basic en puur.
Check hier het recept voor de vega carpaccio
Trio van tartaar
Zodat je als rupsje nooit genoeg niet meer hoeft te kiezen tussen de tonijn, zalm of steak variant.
Check hier het recept voor de verschillende tartaren
Hoofdgerechten
Kerstkalkoen
Een echte gevulde kerstkalkoen, zoals je 'm op TV voorbij ziet komen. Disclaimer: het lijkt een stuk moeilijker dan het is!
Check hier het recept voor de kerstkalkoen
Rollade met garam masala glaze en groene kruidenboter
Een kerstige rollade met een Aziatische twist.
Check hier het recept voor de kerstrollade
Pavo Trufado: kerstrollade met parelhoen en truffel
Zoals ze in Spanje kerst vieren aan tafel. En wat kan er mis gaan met truffel? Ja, precies.
Check hier het recept voor de pavo trufado
Hele zalm met whiskyglaze en citroen
Gooi hoge ogen door een hele zalmzijde op tafel te zetten.
Check hier het recept voor de hele zalm met whiskyglaze
Coq au vin uit de oven
Leuke bijkomstigheid: niet de hele fles hoeft bij het gerecht, dus je kan tijdens het koken een lekker wijntje drinken.
Check hier het recept voor de coq au vin uit de oven
Bijgerechten
Flespompoen met feta, granaatappelpitten en verse kruiden
Uit de oven én uit één pan. De makkelijkheidsgraad lacht je toe.
Check hier het recept van de flespompoen
Krokante salie-aardappeltjes uit de oven
Zo knapperig en smaakvol heb je ze nog nooit gegeten.
Check hier het recept voor de krokante aardappeltjes.
Hartige madeleines met groene kruiden
Voor wanneer je eens wat anders op tafel wilt zetten.
Check hier het recept voor hartige madeleines
Geroosterde spruitjes met krokante pecorino kaas, pecan noten en cranberries
In een wereld van perfecte bijgerechten komt deze toch wel heel dicht in de buurt.
Check hier het recept van de geroosterde spruitjes
Aardappel plaattaart met tijm
Laten we de dessert-taart op het einde skippen als we deze tussendoor mogen eten.
Check hier het recept van de aardappel-plaattaart
Nagerechten
Galette met seizoensfruit
Als we de hemel uit zouden moeten drukken in een gerecht, zou het er ongeveer zo uit zien. Een veel makkelijker nagerecht met zoveel klasse is overigens ook niet zo makkelijk te vinden.
Check hier het recept voor de galette
Trifle met roodfruit, oublies en gouden sprinkles
Stapel je mascarpone, slagroom, oublies en verse fruit op en tover je Mason Jar om tot een waar spektakel.
Check hier het recept voor de trifle
Stoofperen met laurier en sinaasappelschil
Is het echt Kerstmis als je geen oud-Hollandse stoofperen hebt gegeten? Bolletje vanille-ijs en you're done.
Check hier het recept van de stoofperen