Kerst voorgerecht; Trio van tartaar

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Tartaar is altijd een succes. Dit keer drie makkelijke varianten in de vorm van een ster.
Trio van tartaar

Ingrediënten voor Kerst voorgerecht; Trio van tartaar

(kogel)biefstuk
verse zalm
gerookte rode biet (uit een pakje)
venkel (+/- 1 groot blad)
avocado
wakame
rode ui
augurk
mayonaise
groene kruiden, gehakt (bijv. biesklook, peterselie etc.)
wasabi
groene pesto

Benodigdheden

Bereiding

  1. Snijd de biefstuk, de zalm en de bietjes in miniblokjes. Houd ze in aparte schaaltjes van elkaar gescheiden.
  2. Pel en snipper de rode ui. Verdeel deze over de 3 soorten tartaar.
  3. Breng alle 3 de soorten tartaar op smaak met olijfolie, peper en zout.
  4. Snijd de avocado, de augurk en de venkel in kleine blokjes. Houd ze in aparte schaaltjes van elkaar gescheiden.
  5. Maak 3 sauzen voor de tartaar. Steak: 2 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel gehakte groene kruiden. Zalm: 2 eetlepels mayonaise met 1 theelepel wasabi. Rode biet: 2 eetlepels mayonaise met ½ eetlepel groene pesto.
  6. Verdeel de 3 soorten sausjes op het bord. Leg een klodder saus op het bord en veeg met de lepel de saus naar beneden. Leg aan het einde van de sausstreep de steker en vul deze met de bijpassende tartaar.
  7. Beleg de 3 tartaartjes met de bijpassende fijngesneden groenten (steak: augurk; zalm: venkel; rode biet: avocado)
  8. Garneer de borden met de wakame en de groene kruiden.

Bekijk hier ook het hoofdgerecht voor deze kerst.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen