Tartaar is altijd een succes. Dit keer drie makkelijke varianten in de vorm van een ster.
Ingrediënten voor Kerst voorgerecht; Trio van tartaar
Benodigdheden
- Stekertje of ring (gebruik voor kerst een ster-vorm)
Bereiding
- Snijd de biefstuk, de zalm en de bietjes in miniblokjes. Houd ze in aparte schaaltjes van elkaar gescheiden.
- Pel en snipper de rode ui. Verdeel deze over de 3 soorten tartaar.
- Breng alle 3 de soorten tartaar op smaak met olijfolie, peper en zout.
- Snijd de avocado, de augurk en de venkel in kleine blokjes. Houd ze in aparte schaaltjes van elkaar gescheiden.
- Maak 3 sauzen voor de tartaar. Steak: 2 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel gehakte groene kruiden. Zalm: 2 eetlepels mayonaise met 1 theelepel wasabi. Rode biet: 2 eetlepels mayonaise met ½ eetlepel groene pesto.
- Verdeel de 3 soorten sausjes op het bord. Leg een klodder saus op het bord en veeg met de lepel de saus naar beneden. Leg aan het einde van de sausstreep de steker en vul deze met de bijpassende tartaar.
- Beleg de 3 tartaartjes met de bijpassende fijngesneden groenten (steak: augurk; zalm: venkel; rode biet: avocado)
- Garneer de borden met de wakame en de groene kruiden.