Pavo Trufado: kerstrollade met parelhoen en truffel

Bereidingstijd: Minder dan 1 uur
Een typisch Spaans (kerst)gerecht
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de stoomoven op 80°C. Hak de haasjes van de parelhoen fijn in een keukenmachine met peper en zout. Voeg daarna de truffeltapenade, room en ei toe en draai nog even kort door tot een gladde vulling.
  2. Sla, tussen 2 lagen vershoudfolie, de parelhoenfilets plat (met bijvoorbeeld een steelpan) tot ongeveer 2 cm dikte. Leg 3 stroken vershoudfolie verticaal en overlappend neer op je werkbank. Verdeel de plakjes parmaham hier in de breedte over, zodat je een rechthoek krijgt van ca. 30 x 16 cm. Leg de platgeslagen parelhoenfilets op de ham op de folie. Laat ze aansluiten, maar probeer ze niet te veel te laten overlappen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de truffelvulling gelijkmatig over de parelhoenfilets. Rol de rollade zo strak mogelijk op met behulp van de vershoudfolie. Draai de zijkanten van de folie strak aan, zodat de rollade rondom dicht zit.
  4. Steek een kernthermometer in het midden van de rol en gaar ‘m in de stoomoven op 80°C tot een kerntemperatuur van 62°C. Geen stoomoven tot je beschikking? Scroll snel naar onderstaande tip voor het altenatief.
  5. Laat de rol rusten en de folie ervan af. Verhit olie of boter in een koekenpan en bak de rollade rondom bruin. Zorg dat de rol warm is voordat je ‘m in plakken snijdt.

Tip! Heb je geen stoomoven tot je beschikking? Geen paniek, volg dan in plaats van stap 4 de volgende instructies op:

  1. Wanneer je de rollade strak hebt dichtgerold leg je deze voor minimaal 4 uur (het liefste 8 uur) in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder voorzichtig de vershoudfolie. Leg 6 stukjes keukentouw van ca. 20 cm voorzichtig onder de rollade. Begin in het midden en bind de touwtjes vast. Bak de rollade in het midden van de oven in ca. 50 min gaar tot ‘ie een kerntemperatuur van 62°C heeft bereikt. Wanneer de buitenkant van de rol niet goudbruin genoeg is, kun je deze eventueel nog even rondom bruin bakken met wat olie of boter in een koekenpan (stap 5).

Tip 2! Je kunt de rollade t/m stap 4 een dag van tevoren bereiden. Scheelt een hoop stress tijdens het diner.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen