Coquilles met ibericoham, zeekraal en crostini van de BBQ

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Al zijn we van tijd tot tijd groot fan van een hamburger of kipsaté van de barbecue, soms willen we er toch net even wat meer schwung aangeven. "Say no more" zeiden de mannen van Grill Guru en gingen aan de slag met een op maat gemaakt menu voor het Home Made Chefs event om te laten zien wat je met zo'n kamado wel niet neer kan zetten. Gezamenlijk staken we de handen uit de mouwen en kookten vier gangen met stijl. We trapten af met coquilles gerold in ibericoham met zeekraal en een crostini. Zoals je ziet hadden we HONGER, want verorberden drie coquilles de neus. Voor een subtiel voorgerecht kun je makkelijk uit gaan van één exemplaar per persoon, zeker als je er crostini bij serveert.

Coquilles zeekraal bbqHome Made Chefs event coquilles zeekraalCoquilles met ibericoham zeekraalHome Made Chefs event 2

Ingrediënten voor Coquilles met ibericoham, zeekraal en crostini van de BBQ

coquilles
ibericoham
zeekraal
ongezouten roomboter
stokbrood, in schuine plakken gesneden
olijfolie
(Maldon)zout

Benodigdheden

Barbecue, plate setter, keukenpapier, BBQ tang

Bereiding

  1. Maak de coquilles schoon. Dit doe je door het harde stukje kraal aan de zijkant te verwijderen. Dep ze droog met een stukje keukenpapier en bestrooi met (Maldon)zout en versgemalen zwarte peper. (Ben voorzichtig met de hoeveelheid zout aangezien de ibericoham ook erg zout is)
  2. Leg de plakken ibericoham op een snijplank en wikkel de coquilles in. Zet opzij.
  3. Breng een pan water aan de kook en blancheer de zeekraal kort. Monteer de zeekraal af met blokjes ongezouten roomboter.
  4. Snijd het brood in schuine plakken. Besprenkel met olijfolie en een beetje (Maldon)zout. Rooster de crostini's goudbruin op ongeveer 220°C. Gebruik hierbij een plate setter om indirect te koken. De crostini maakten wij af met een crème van knolselderij, maar dit mag natuurlijk naar wens zijn.
  5. Maak alvast de borden op met zeekraal en de crostini.
  6. Wacht met het grillen van de coquilles tot de rest van het recept af is, zodat je ze gelijk kunt opdienen. Dit doe je heel kort (max 3 á 4 minuten) aan beide kanten op direct vuur (dus verwijder de plate setter). De BBQ mag hier 230°C zijn. Leg de coquilles - van klein naar groot - in een rap tempo op de BBQ. Leg ze vervolgens - als ze klaar zijn - op een bedje van zeekraal, maak eventueel af met cress en dien op.

Recept afkomstig van Home Made Chefs x Grill Guru event.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen