Carpaccio is typisch zo'n gerecht wat bijna iedereen wel lekker vindt, maar helaas niet vega. Daarom heeft Home Made Chefs een lekkere vegavariant bedacht, bordevol vitaminen.
Ingrediënten voor Vega carpaccio van gepofte knolraap of koolrabi
Benodigdheden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Pof de knolraap ca. 45 min. tot deze zacht is vanbinnen.
- Wel de rozijnen in de balsamicoazijn voor enkele minuten. Pulseer, in een keukenmachine, de knoflook fijn met de olijfolie en voeg daarna de kappertjes en peterselie toe. Doe ook de rozijnen met de in de keukenmachine en pulseer nogmaals, maar niet te fijn. Voeg zo nodig zout toe.
- Pel de schil van de knolrapen en snijd er, met een scherp mes, zo dun mogelijke plakken van. Verdeel de plakken knolrapen, net als echte carpaccio, over de borden en maal er wat versgemalen zwarte peper overheen. Verdeel de dressing over de carpaccio, garneer met rucola, oude kaas snippers en croutons.