Vega carpaccio van gepofte knolraap of koolrabi

Bereidingstijd: Minder dan 50 minuten
Vega voorgerecht voor de genieters
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Carpaccio is typisch zo'n gerecht wat bijna iedereen wel lekker vindt, maar helaas niet vega. Daarom heeft Home Made Chefs een lekkere vegavariant bedacht, bordevol vitaminen.

Ingrediënten voor Vega carpaccio van gepofte knolraap of koolrabi

knolrapen of koolrabi's
balsamicoazijn
gele rozijnen
knoflook, gepeld
kappertjes
platte peterselie, grofgehakt
rucola
pijnboompitten
Stukje extra oude kaas, gesnipperd
croutons
extra vergine olijfolie

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pof de knolraap ca. 45 min. tot deze zacht is vanbinnen.
  2. Wel de rozijnen in de balsamicoazijn voor enkele minuten. Pulseer, in een keukenmachine, de knoflook fijn met de olijfolie en voeg daarna de kappertjes en peterselie toe. Doe ook de rozijnen met de in de keukenmachine en pulseer nogmaals, maar niet te fijn. Voeg zo nodig zout toe.
  3. Pel de schil van de knolrapen en snijd er, met een scherp mes, zo dun mogelijke plakken van. Verdeel de plakken knolrapen, net als echte carpaccio, over de borden en maal er wat versgemalen zwarte peper overheen. Verdeel de dressing over de carpaccio, garneer met rucola, oude kaas snippers en croutons.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen