Hartige Madeleines met leftover groene kruiden

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Hartige Madeleines met leftover groene kruiden

zelfrijzende bloem
boter
leftover groene kruiden, fijngehakt
oude kaas, geraspt
eieren
bakpoeder

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 °C. Weeg de ingrediënten zorgvuldig af en smelt de boter op een zacht vuurtje. Meng in een grote mengkom de bloem met de geraspte oude kaas en het bakpoeder.  Roer er de eieren één voor één door. Voeg ook de gesmolten boter en groene kruiden bij je beslag. Meng voorzichtig tot een egaal deeg. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Vet een madeleinevorm in met boter. Bestuif de vorm met een fijn laagje bloem en klop de bakvorm dan nog even goed uit. Vul de vorm met het deeg.  Vul ieder vormpje voor 2/3e, het deeg komt nog omhoog. 
  3. Plaats de madeleines in de voorverwarmde oven en bak ze af in ongeveer 10 minuten. Controleer of ze gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken.  Wanneer er geen deeg blijft aanhangen zijn ze klaar. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen