Ingrediënten voor Hartige Madeleines met leftover groene kruiden
Benodigdheden
- Peper en zout
- Madeleine bakvorm
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 °C. Weeg de ingrediënten zorgvuldig af en smelt de boter op een zacht vuurtje. Meng in een grote mengkom de bloem met de geraspte oude kaas en het bakpoeder. Roer er de eieren één voor één door. Voeg ook de gesmolten boter en groene kruiden bij je beslag. Meng voorzichtig tot een egaal deeg. Breng op smaak met peper en zout.
- Vet een madeleinevorm in met boter. Bestuif de vorm met een fijn laagje bloem en klop de bakvorm dan nog even goed uit. Vul de vorm met het deeg. Vul ieder vormpje voor 2/3e, het deeg komt nog omhoog.
- Plaats de madeleines in de voorverwarmde oven en bak ze af in ongeveer 10 minuten. Controleer of ze gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. Wanneer er geen deeg blijft aanhangen zijn ze klaar. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
print recept