Aardappel plaattaart met tijm

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Aardappel plaattaart met tijm

pak flamenkuchen deeg of koopmans roomboter bladerdeeg
knoflook
creme fraiche of mascarpone
vastkokende aardappelen
rasp van citroen
fijngehakte verse tijm
pancetta of dungesneden rookspek (optioneel)

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 230 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg op de bakplaat.
  2. Pers de knoflook uit en meng dit door de creme fraiche of mascarpone. Voeg wat peper en zout toe aan het mengsel en verdeel dit over het deeg.
  3. Was de aardappelen en snijdt ze in dunne plakjes met het gebruik van een keukenmachine of een mandoline. Leg de plakjes aardappel dakpansgewijs op de plaat. Meng de olijfolie met citroenrasp en gehakte tijm. Smeer de aardappels in met de olie.
  4. Bak in ongeveer 10 a 12 minuten tot het deeg gaar is.

Optioneel: Verdeel voor het serveren de dungesneden spek erover.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen