Ingrediënten voor Zalm met whiskey glaze en citroen
Bereiding
- Meng de sojasaus, whiskey, sap en rasp van een halve sinaasappel en bruine suiker in een grote schaal waarin de zalmzijde past. Leg de zalm in de schaal met marinade. Schep de marinade goed over de zalm, dek af met folie en laat tenminste 2 uur tot 1 nacht marineren in de koelkast. Haal de zalm 30 minuten eerder uit de koelkast zodat ie alvast op temperatuur kan komen.
- Verwarm de oven op 80 graden. Neem de zalm uit de marinade, leg in een braadslede en plaats de plakken citroen erbovenop. Steek een kernthermometer in het dikste deel. Gaar de zalm tot de kerntemperatuur 48-50ºC is, dit zal ongeveer 1 uur duren. Bewaar de marinade.
- Kook de overgebleven marinade in een pannetje totdat de marinade een beetje stroperig is. Lak de bovenkant van de zalm met een kwastje, zodat de ze mooi glanst. Leg de zalm op een mooie plank en garneer met verse koriander of peterselie en roze peperbesjes.
print recept