Gevulde kerstkalkoen

Bereidingstijd: 1 uur+
Zoals op z'n Amerikaans: stuffed turkey
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Gevulde kerstkalkoen

kalkoen (wij haalden die van ons bij Grutto)
kruidenboter naar wens
sinaasappel, in partjes
leftover verse kruiden, als rozemarijn, tijm en salie

Bereiding

  1. Haal de kalkoen minstens een uur vooraf uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 170°C. Vul de kalkoen met de sinaasappelpartjes en kruiden.
  2. Besmeer de kalkoen zowel boven als onder zijn vel met kruidenboter. Wees niet te zuinig. Leg de kalkoen in een ovenschaal, steek de thermometer in de kalkoen en schuif onder in de oven.
  3. Bak de kalkoen tot hij de kerntemperatuur van 70 graden heeft bereikt. Wordt de kalkoen te snel bruin? Dek 'm dan even af met aluminiumfolie. 
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen