Ingrediënten voor Rollade met garam masala glaze en groene kruidenboter
Benodigdheden
Braadpan of koekenpan, oven, keukenmachine of garde, kernthermometer, steelpan, kwastje
Bereiding
- Haal de rollade 1 uur van tevoren uit de koelkast en kruid met zout en peper. Laat ook de boter op kamertemperatuur komen. Zet een passende braadpan of koekenpan (liefst een die straks in de oven past) op hoog vuur en laat de 200 g boter voor de rollade uit bruisen tot deze licht gekleurd is, zet daarna het vuur lager op midden-hoog en plaats de rollade voorzichtig in de pan.
- Ondertussen verwarm je de oven vast voor op 110 graden Celsius, terwijl je de rollade rondom goudbruin bakt in ongeveer 15-20 minuten. Haal de rollade van het vuur en laat deze 15 minuten rusten.
- Maak intussen de kruidenboter. Sla de boter luchtig in de keukenmachine of met een garde. Voeg alle ingrediënten toe en roer goed door.
- Zet de pan met rollade in de oven met bovenop een aantal klontjes kruidenboter. Prik een kernthermometer in de kern en bak de rollade in de oven tot de kerntemperatuur 59 graden meet. Dit gebeurt na ongeveer 30-45 minuten.
- Zet intussen een steelpan op laag vuur en rooster de garam masala in de droge pan tot de geuren vrijkomen. Blus af met de balsamico azijn en appelstroop. Voeg 3 el bruine suiker en een snuf zout toe. Kook de glaze tot deze stroopachtig is geworden. Voeg 3 el van het braadvocht toe zodra het vlees klaar is. Verwarm de glaze voor het serveren. Bestrijk de rollade ermee met een kwastje. Snijd de rollade in plakken van 0,5 cm en serveer met een plakje kruidenboter.