De Home Made Chefs houden van de herfst en krijgen meteen zin om heerlijke stoofpotten te bereiden. Laat Coq Au Vin nu net een van onze favorite stoofpotten zijn, super simpel om te maken, maar echt verrukkelijk! Leuke bijkomstigheid: niet de hele fles hoeft bij het gerecht, dus je kan tijdens het koken een lekker wijntje drinken.
Ingrediënten voor Coq Au Vin uit de oven
Benodigdheden
- Peper en zout
- Braadpan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Verhit een scheut olie met de roomboter in een braadpan. Bak de reepjes ontbijtspek in circa 3 minuten goudbruin. Schep ze uit de pan en zet apart.
- Bestrooi de kippendijen met zout en peper, en bak op middelhoog vuur in circa 5 minuten goudbruin. Schep ze uit de pan en zet samen met de spekjes apart.
- Bak de sjalotten, knoflook, wortel en de champignons in circa 3 minuten goudbruin, draai het vuur laag, voeg de bloem toe en roer goed door. Laat het geheel circa 5 minuten garen, voeg de kippendij en ontbijtspek weer toe aan pan en blus af met de rode wijn.
- Voeg de kippenbouillon, tomatenpuree, het laurierblaadje en de tijmtakjes in zijn geheel toe aan de pan en roer het goed door. Gaar de coq au vin in circa 60 minuten op 160 graden in de oven, zonder deksel op de pan. Verwijder de laurierblaadjes en takjes tijm.
Tip: Gebruik voor de coq au vin een lichte rode wijn.
Uit het boek: Slow Cooking
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld
Kip is een van de favoriete ingrediënten van onze Home Made Chefs, vandaar dat er op onze website ook meer dan genoeg recepten met kip te vinden zijn.