Ingrediënten voor Krokante salie-aardappeltjes uit de oven
Benodigdheden
- Zout en peper
- Oven met bakplaat
- Kookpan
- Zeef
- Ovenschaal
- Aardappelstamper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een grote pan met water en wat zout op hoog vuur. Schil intussen de aardappelen en zorg dat ze allemaal een beetje dezelfde maat (8cmø) hebben. Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten. Giet af in een zeef en schud goed. Laat de aardappelen goed uitstomen.
- Smelt de boter met de olijfolie in een ovenschaal met wat zout, peper en voeg de aardappelen toe. Schud goed om zodat de boter en olie goed verdeeld is over alle aardappelen en verspreid ze goed over de schaal. Kneus de tenen knoflook met schil en al en verspreid ze over de aardappelen. Rooster de aardappelen een uur in de oven.
- Haal de schaal uit de oven en stamp de aardappelen licht met een aardappelstamper of een lepel. Pluk de salie, schud de blaadjes om met een beetje olie en verdeel ze over de aardappelen. Rooster alles nogmaals 20-25 minuten tot de aardappelen mooi goudbruin en krokant zijn. Serveer met een snuf zout en peper.
print recept