Krokante salie-aardappeltjes uit de oven

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Krokante salie-aardappeltjes uit de oven

middelgrote aardappelen bloemig
boter
olijfolie
bol knoflook
verse salie

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een grote pan met water en wat zout op hoog vuur. Schil intussen de aardappelen en zorg dat ze allemaal een beetje dezelfde maat (8cmø) hebben. Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten. Giet af in een zeef en schud goed. Laat de aardappelen goed uitstomen.
  2. Smelt de boter met de olijfolie in een ovenschaal met wat zout, peper en voeg de aardappelen toe. Schud goed om zodat de boter en olie goed verdeeld is over alle aardappelen en verspreid ze goed over de schaal. Kneus de tenen knoflook met schil en al en verspreid ze over de aardappelen. Rooster de aardappelen een uur in de oven.
  3. Haal de schaal uit de oven en stamp de aardappelen licht met een aardappelstamper of een lepel. Pluk de salie, schud de blaadjes om met een beetje olie en verdeel ze over de aardappelen. Rooster alles nogmaals 20-25 minuten tot de aardappelen mooi goudbruin en krokant zijn. Serveer met een snuf zout en peper.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen