Abrikozen, bramen, bessen, nectarines, perziken, kersen - welk seizoensfruit je ook kunt vinden of nog in de fruitschaal hebt liggen, ze zullen hun plekje in deze zomerse, zoete, met knapperige korst, geserveerd met druipend roomijs galette zeker waarderen.
De galette is eigenlijk een godsgeschenk voor de thuisbakkers onder ons die al een zenuwachtig worden bij het denken aan het bakken van een taart. Laten we eerlijk wezen, er kan toch best wat mis gaan: je cake te droog, een overgebakken taartkorst, een te vloeibare vulling waardoor het een druiperig geheel wordt of de hele taart valt gewoon uit elkaar. Het perfecte alternatief: de galette.
De galette is perfect in imperfect zijn. Het is oké als de korst wat gebroken is en de kleuren van het fruit zorgen ervoor dat decoratie overbodig wordt. En dan hebben we het nog niet eens over de simplicity gehad. Met de hulp van Tante Fanny ben je werkelijk in een handomdraai klaar.
Ingrediënten voor Galette met seizoensfruit
Benodigdheden
Bakpapier, oven, taartrooster, ijsschep (bijvoorbeeld deze)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190ºC (hete lucht 170ºC).
- Snijd de abrikozen in plakken. Meng het fruit in een kom.
- Leg het deeg op een stuk bakpapier. Rol het deeg uit in een cirkel. Prik het deeg in met een vork en laat ongeveer 5 cm van de rand vrij. Besmeer het deeg met de mascarpone en bestuif met amandelmeel. Verdeel het fruit over het deeg en plooi de randen naar binnen.
- Besmeer de randen met losgeklopt ei en rietsuiker. Bak 35-40 minuten in de oven.
- Haal uit de oven, laat afkoelen op een taartrooster en serveer met de roomijs.