8 maaltijden met rijst in de hoofdrol

Sterre

RVG'tje (rijst-groente-vlees) wel gezien? Wij tippen je 8x onze favoriete gerechten met rijst in de hoofdrol. Allemaal geschikt als doordeweekse recepten en 

 

1. Mexicaans gevulde paprika's

Noem het lui, maar recepten die letterlijk geen moeite kosten zijn de doordeweekse dagenmeer dan welkom. Deze op Mexicaanse wijze gevulde paprika's zijn door een redelijk groepje huiselijke Home Made Chefs uitgeroepen tot dé makkelijke doordeweekse maaltijd. 

Het recept voor Mexicaans gevulde paprika's

 

2. Gebakken rijst met tofu en cashewnoten

Voor de snelle én vegetarische hap, cause weeknights are a bear.

Het recept voor gebakken rijst met tofu en cashewnoten

 

3. Groene curry met tilapiafilet

Overweeg eens deze groene curry met tilapiafilet, een snel eenpansgerecht met grote, heldere smaken van Home Made Chef Muna. Oke, de tilapia gaat in de oven, maar je gebruikt in principe maar één pan, dus wij vinden dat we hem alsnog onder de eenpansgerechten mogen scharen. Enfin, dit alles geserveerd met witte rijst? Yes please. 

Het recept voor groene curry met tilapiafilet

 

4. Sticky chicken met rijst en groene groente

Bowls zijn het nieuwe sushi. Het is hip, het is trendy en je wil het zelf maken. Maak van de normala kipfilet een sticky variant door 'm te bakken in ketjap met bruine basterdsuiker en honing. 

Het recept voor een sticky chicken rijstbowl

 

5. Groente loempia's met rijst en zoetzure tomatensaus

Er zijn van die avonden dat je gewoon lekkere trek hebt. Niet in de vorm van een salade of gezonde traybake - welke natuurlijk óók lekker zijn - maar écht lekkere (misschien zelfs vette) trek in de vorm van een pizza prosciutto of misschien zelfs een Mexicaanse burger met guacamole en nacho's. Sinds kort hebben we er een nieuwe speler bij op deze avonden. Een crunchy loempia, die je vette trek als sneeuw voor de zon laat verdijnen, maar dan gezonder dan de gefrituurde variant. 

Het recept voor groenteloempia's met rijst en zoetzure tomatensaus

 

6. Mexicaanse burritobowl

Van de ene rijstbowl rollen we over in de ander maar we verschuiven wel van continent. Waar dit gerecht vanaf stamt kun je waarschijnlijk wel afleiden aan de naam, maar stopten het in een 'gezonder' jasje. Een alledaagsgerecht waar je mee thuis kunt komen.

Het recept voor een Mexicaanse burritobowl

 

7. Tjap Tjoy

Een goede tjap tjoy mag natuurlijk niet ontbreken! Tip bak de groenten hevig aan, dan krijg je die echte tjap tjoy smaak! Heerlijk als onderdeel van een rijsttafel of simpelweg geserveerd bij rijst, als je in een 'doe maar normaal dan doe je al gek genoeg' bui zit.

Het recept voor tjap tjoy

 

8. Vegetarische poké bowl

Hét mix and match recept onder de mix and match recepten. Poké bowls kun je non-stop blijven veranderen en combineren met eigenlijk alles wat je lekker vind. Wij maakten hier een vega variant met alles wat we nog in de koeling hadden liggen, maar eerlijk: die granaatappelpitjes zijn een uitvinding in dit gerecht. 

Het recept voor een vegetarische poké bowl

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie