14 maaltijden met rijst in de hoofdrol

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

RVG'tje (rijst-groente-vlees) wel gezien? Wij tippen je 8x onze favoriete gerechten met rijst in de hoofdrol. Allemaal geschikt als doordeweekse recepten en

1. Spicy tempeh met witte rijst en groenten

Aan alle tempeh skeptici: ook wij moesten even overgehaald worden, maar nu sluiten we dit gerecht maar al te graag in onze armen. Het is plakkerig, zout, pittig, gekarameliseerd en ... anders. Een fantastische smaakbom als begeleiding bij je portie groenten en witte rijst en als bonus is het zó in elkaar geflanst.

Het recept voor spicy tempeh met witte rijst

2. Beef taco's met chimichurri en rijstsalade

We snappen het - dit klinkt als muziek in de oren. Serieus, deze tacos zijn alles wat je wil en meer. De gecombineerde smaken van de biefstuk met de limoen crème, chimichurri en jalapeño's brengen de spicy-Mexican-streetfood smaken naar de Nederlandse keuken.

Het recept voor beeftaco's met rijstsalade

 

3. Gebakken rijst met tofu en cashewnoten

Voor de snelle én vegetarische hap, cause weeknights are a bear.

Het recept voor gebakken rijst met tofu en cashewnoten

 

4. Groente loempia's met rijst en zoetzure tomatensaus

Er zijn van die avonden dat je gewoon lekkere trek hebt. Niet in de vorm van een salade of gezonde traybake - welke natuurlijk óók lekker zijn - maar écht lekkere (misschien zelfs vette) trek in de vorm van een pizza prosciutto of misschien zelfs een Mexicaanse burger met guacamole en nacho's. Sinds kort hebben we er een nieuwe speler bij op deze avonden. Een crunchy loempia, die je vette trek als sneeuw voor de zon laat verdijnen, maar dan gezonder dan de gefrituurde variant.

Het recept voor groenteloempia's met rijst en zoetzure tomatensaus

Curried_aubergine_HMC
5. Curried aubergines met rijst en papadums

Geïnspireerd op de stuffed curried aubergines uit Jamie Olivers' Veg, maar dan een stukkie simpeler. Wij brachten het aantal ingrediënten flink terug en het leuke: je hebt er waarschijnlijk al een hoop van in huis. Een gezonde, makkelijke, doordeweekse maaltijd én weer even wat anders dan de gewone curry madras.⁠

Het recept voor curried aubergines met rijst en papadums

6. Mexicaanse burritobowl

Van de ene rijstbowl rollen we over in de ander maar we verschuiven wel van continent. Waar dit gerecht vanaf stamt kun je waarschijnlijk wel afleiden aan de naam, maar stopten het in een 'gezonder' jasje. Een alledaagsgerecht waar je mee thuis kunt komen.

Het recept voor een Mexicaanse burritobowl

Sushi bake cup cakes

7. Sushi bake cup cakes

Misschien zijn wij 'a little late to the party', maar de sushi bake trend is wat ons betreft een blijvertje. Stel je voor: een soort van spicy tuna roll x vegetable roll gedeconstrueerd, terug opgebouwd in cupcake vorm en daarin gebakken.

Het recept voor sushi bake cup cakes

8. Tjap Tjoy

Een goede tjap tjoy mag natuurlijk niet ontbreken! Tip bak de groenten hevig aan, dan krijg je die echte tjap tjoy smaak! Heerlijk als onderdeel van een rijsttafel of simpelweg geserveerd bij rijst, als je in een 'doe maar normaal dan doe je al gek genoeg' bui zit.

Het recept voor tjap tjoy

9. Gemberkipgehaktballetjes met rijst en pindasaus

Je kijkt naar een eenpansgerecht met precies de juiste gember en pindasaus verhouding op een kipgehaktbal én eentje die met een 'flash' op tafel te zetten is.

Het recept voor gemberkipgehaktballetjes met rijst

10. Vegetarische poké bowl

Hét mix and match recept onder de mix and match recepten. Poké bowls kun je non-stop blijven veranderen en combineren met eigenlijk alles wat je lekker vind. Wij maakten hier een vega variant met alles wat we nog in de koeling hadden liggen, maar eerlijk: die granaatappelpitjes zijn een uitvinding in dit gerecht.

Het recept voor een vegetarische poké bowl

11. Yakimeshi met gemarineerde biefstuk en spruitjes

Op doordeweeks streven we naar snelheid, weinig afwas en (semi-)gezonde recepten om de week goed van start te gaan en dat roept natuurlijk om een eenpansmaaltijd. Yakimeshi, betekend letterlijk gebakken rijst, is een Japanse 'staple-dish' en wij maakten 'm voor jullie.

Het recept voor yakimeshi

12. Mexicaans gevulde paprika's

Noem het lui, maar recepten die letterlijk geen moeite kosten zijn de doordeweekse dagenmeer dan welkom. Deze op Mexicaanse wijze gevulde paprika's zijn door een redelijk groepje huiselijke Home Made Chefs uitgeroepen tot dé makkelijke doordeweekse maaltijd.

 

Het recept voor Mexicaans gevulde paprika's

13. Penang curry met garnalen en rijst

Deze is voor de curry-lovers, de garnalen-lovers én de liefhebbers van simpelweg alles goed in de wereld. Maak het recept van deze curry nu helemaal zelf. En voor een ieder die het vegetarisch wil maken, dan laat je de garnalen toch lekker achterwege? ⁠

Het recept voor penang curry met garnalen

Ajam pedis met spitskool kip en rijst14. Ajam pedis - hete kip met spitskoolsalade en rijst

Nadat wij ellenlange verhalen tehoren kregen over deze ajam pedis, het lievelingskostje van collega Fleur wilden wij weleens proeven what's the fuzz about. Geen woord van gelogen in ieder geval. Een recept voor als je eens echt wil uitpakken voor je vrienden en familie óf een fantastisch RVG'tje (rijst-vlees-groente) voor de doordeweekse avonden. De kip zet je op en heeft verder geen omkijken meer nodig. Oh, en wat je wel niet met de leftover kip kan doen. Denk aan banh mi en bao buns of misschien zelfs pulled in je burrito's en quesadilla's, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Het recept voor ajam pedis met spitskoolsalade en rijst

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.