Sushi bake cupcake

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Misschien zijn wij 'a little late to the party', maar de sushi bake trend is wat ons betreft een blijvertje. Stel je voor: een soort van spicy tuna roll x vegetable roll gedeconstrueerd, terug opgebouwd in cupcake vorm en daarin gebakken.
suhsicupcakevega HMC recept

Ingrediënten voor Sushi bake cupcake

sushi rijst
water
Saitaku rijstazijn
suiker
zout
Violife cream cheese
Garden Gourmet vuna
Saitaku spicy mayo
ketchup
pak Saitaku nori snacks
zakje Saitaku poke sushi
zakje salad sprinkle
Saitaku panko breadcrumbs gemengd met 2 el sesamolie (optioneel voor een krokante bovenlaag)
Ingrediënten garnering
peen julienne
bosje bosui, in fijne ringetjes gesneden
avocado
Radijsjes
bakje tuinkers
Optioneel: siracha voor extra spicy garnering

Benodigdheden

Bereiding

  1. Voeg de rijst met 275 ml water in een koekenpan en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken met de deksel erop.
  2. Zet het vuur uit en laat de rijst 15 minuten rusten met de deksel gesloten. Los het suiker en zout op in de sushi azijn en meng in een kom met een houten lepel door de rijst.
  3. Meng in een andere kom de roomkaas, de Vuna, gesneden bosui, Saitaku mayo, ketchup en soyasaus samen.
  4. Verwarm de oven op 180 graden. Bestrijk de muffinvorm aan de binnenkant met sesamolie.
  5. Verdeel de rijst gelijkmatig over de ingevette muffinvorm en druk stevig aan met een lepel of je vingers (beetje met olie op je vingers tegen het plakken).
  6. Strooi de helft sprinkle over de rijst en verdeel een laagje van het roomkaas Vuna mengsel gelijkmatig bovenop de rijst. Strijk het glad en strooi een laagje panko eroverheen (optioneel voor een crunchy laagje).
  7. Zet de vorm in de oven en bak gedurende 15 à 20 minuten zodat de bovenkant mooi goudbruin is.
  8. Snijd de avocado in mooie plakjes of stukjes en de radijs in dunne plakjes. (Garnering kan ook rettich, komkommer, wakame zeewier of wasabi zijn.)
  9. Haal de sushi bak uit de oven en laat dit afkoelen. Los ze voorzichtig uit de vorm.
  10. Plaats elke afgekoelde sushu bake cupcake individueel op een velletje Nori snack en garneer met de andere helft van sprinkle, wortel julienne, radijs, tuinkers en bosui.
  11. Voor wat extra spicy accent kan nog een druppel siracha of spike mayo worden toegevoegd.
  12. Serveer met wat Saitaku soja saus of Saitaku soy topping.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen