Misschien zijn wij 'a little late to the party', maar de sushi bake trend is wat ons betreft een blijvertje. Stel je voor: een soort van spicy tuna roll x vegetable roll gedeconstrueerd, terug opgebouwd in cupcake vorm en daarin gebakken.
Ingrediënten voor Sushi bake cupcake
Benodigdheden
- Sesamolie om de bakvorm in te vetten
- Koekenpan met deksel
- Oven
- Muffinvorm 12 stuks
Bereiding
- Voeg de rijst met 275 ml water in een koekenpan en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken met de deksel erop.
- Zet het vuur uit en laat de rijst 15 minuten rusten met de deksel gesloten. Los het suiker en zout op in de sushi azijn en meng in een kom met een houten lepel door de rijst.
- Meng in een andere kom de roomkaas, de Vuna, gesneden bosui, Saitaku mayo, ketchup en soyasaus samen.
- Verwarm de oven op 180 graden. Bestrijk de muffinvorm aan de binnenkant met sesamolie.
- Verdeel de rijst gelijkmatig over de ingevette muffinvorm en druk stevig aan met een lepel of je vingers (beetje met olie op je vingers tegen het plakken).
- Strooi de helft sprinkle over de rijst en verdeel een laagje van het roomkaas Vuna mengsel gelijkmatig bovenop de rijst. Strijk het glad en strooi een laagje panko eroverheen (optioneel voor een crunchy laagje).
- Zet de vorm in de oven en bak gedurende 15 à 20 minuten zodat de bovenkant mooi goudbruin is.
- Snijd de avocado in mooie plakjes of stukjes en de radijs in dunne plakjes. (Garnering kan ook rettich, komkommer, wakame zeewier of wasabi zijn.)
- Haal de sushi bak uit de oven en laat dit afkoelen. Los ze voorzichtig uit de vorm.
- Plaats elke afgekoelde sushu bake cupcake individueel op een velletje Nori snack en garneer met de andere helft van sprinkle, wortel julienne, radijs, tuinkers en bosui.
- Voor wat extra spicy accent kan nog een druppel siracha of spike mayo worden toegevoegd.
- Serveer met wat Saitaku soja saus of Saitaku soy topping.