Ingrediënten voor Groenten loempia’s met rijst en zoetzure tomatensaus
Benodigdheden
Bereiding
- Meng de prei, taugé, paprika, wortel en oesterzwammen en breng ze op smaak met peper en zout.
- Neem een loempiavel en leg deze met de punt naar beneden neer en leg de vulling net iets onder het midden op het loempiavel. Besmeer de randen van het loempiavel met behulp van een kwastje met een beetje water. Vouw de onderste punt van het loempiavel over de vulling. Vouw de zijkanten ook naar binnen toe. Rol dan het loempiavel met groenten op tot een mooi strak rolletje. Herhaal dit met de andere loempiavelletjes.
- Breng de tomatenketchup, witte wijnazijn, 100 milliliter water, sambal en suiker aan de kook. Meng het aardappelzetmeel met de 80 milliliter water tot een glad papje en roer dit door de saus. Laat de zoetzure tomatensaus circa 2 minuten al roerende doorkoken.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Smeer de loempia’s in met een klein beetje zonnebloemolie en frituur ze ondertussen in de Airfryer in circa 16 minuten goudbruin op 180°C graden.
- Serveer de krokante groenten loempia’s met de rijst en de zoetzure tomatensaus. Bestrooi met wat fijngesneden koriander.
Tip: Varieer met de vulling van de loempia’s. Zolang de garnituren fijngesneden zijn kun je in principe alles wat je zelf lekker vindt gebruiken als vulling.
Uit het boek: Airfryer
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld