Vegetarische poké bowl

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

image.jpeg

Ingrediënten voor Vegetarische poké bowl

zilvervliesrijst
sugarsnaps
sojabonen
norivellen
gembersiroop
sojasaus
rijstazijn
limoen
mandarijnen
wakamé, bakje
frambozen
zwarte sesamzaadjes
koriander, bosje

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat afkoelen.
  2. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en blancheer de sugarsnaps en sojaboontjes 2 minuten. Koel ze terug in ijskoud water.
  3. Verhit een pan en rooster in een paar seconden beide kanten van de nori vellen. Laat de nori afkoelen en scheur in stukken.
  4. Klop de gembersiroop, sojasaus, rijstazijn, limoenschil, mandarijnen- en limoensap tot een dressing.
  5. Verdeel de zilvervliesrijst over twee kommen. Verdeel de sojabonen, sugarsnaps, wakamé en nori over de rijst. Schenk de dressing over de pokébowl en verdeel als laatste de frambozen, sesamzaadjes en koriander erover.

Tip: Verse sojabonen vind je bij de toko in het vriesvak. Sommige supermarkten verkopen ook vers gedopte voorgekookte sojaboontjes.

Uit het boek: Eten met stokjes

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen