Ingrediënten voor Vegetarische poké bowl
Benodigdheden
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat afkoelen.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en blancheer de sugarsnaps en sojaboontjes 2 minuten. Koel ze terug in ijskoud water.
- Verhit een pan en rooster in een paar seconden beide kanten van de nori vellen. Laat de nori afkoelen en scheur in stukken.
- Klop de gembersiroop, sojasaus, rijstazijn, limoenschil, mandarijnen- en limoensap tot een dressing.
- Verdeel de zilvervliesrijst over twee kommen. Verdeel de sojabonen, sugarsnaps, wakamé en nori over de rijst. Schenk de dressing over de pokébowl en verdeel als laatste de frambozen, sesamzaadjes en koriander erover.
Tip: Verse sojabonen vind je bij de toko in het vriesvak. Sommige supermarkten verkopen ook vers gedopte voorgekookte sojaboontjes.
Uit het boek: Eten met stokjes
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld