Tjap Tjoy met Zoetzure Saus

Een goede tjap tjoy mag natuurlijk niet ontbreken! Tip bak de groenten hevig aan, dan krijg je die echte tjap tjoy smaak! Heerlijk als bijgerecht of als onderdeel van een rijsttafel.
tjap tjoy

Ingrediënten voor de tjap tjoy:

Zoetzure saus

  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 80 milliliter water
  • 2 theelepel worcestersaus
  • 3 eetlepel suiker
  • 1 theelepel aardappelzetmeel

Tjap tjoy

  • 1 groene paprika
  • 1 rode puntpaprika
  • ½ komkommer
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram worteljulienne 
  • Zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sesamolie

 

Extra benodigdheden:
Wok
Kookpan

 

Bereiden: 

Zoetzure saus

  1. Breng de tomatenketchup, rijstazijn, water, worcestersaus en suiker aan de kook.
  2. Meng het aardappelzetmeel met een scheutje water en roer het papje door de saus. 
  3. Kook circa 2 minuten al roerende door tot de saus mooi gebonden is tot yoghurtdikte.  

Tjap tjoy

  1. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. 
  2. Snijd de komkommer en courgette in dunne reepjes. 
  3. Pel de ui, snijd in vieren en vervolgens in dunne plakken. 
  4. Pel en hak de knoflook. 
  5. Verhit een scheutje olie in een wok en wok de paprika, knoflook en ui circa 4 minuten op hoog vuur. Voeg de sesamolie, wortel, komkommer en courgette toe en wok nog 3 minuten
  6. Giet de saus over de tjap tjoy. 

Tip: serveer de tjap tjoy met witte rijst of eiermie.

Op onze Wokking Woensdag pagina vinden jullie nog veel meer heerlijke wokrecepten. 

Uit het boek: Wokking Lekker

 

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie