Ingrediënten voor Gember kipgehaktballetjes met pindasaus
Benodigdheden
Bereiding
- Voeg in een grote kom het kipgehakt, ei, paneermeel, ui, koriander, jalapeño, knoflook, gember, cayennepeper, zout en peper toe. Gebruik schone handen om alles samen te mengen en maak 16 gehaktballen ter grootte van een golfbal.
- Zet een grote diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg sesamolie toe in de pan. Bak nu de gehaktballen bruin aan alle kanten voor ongeveer 5-6 minuten.
- Als de gehaktballen bruin zijn, leg ze dan op een bord en zet ze apart.
- Zet het vuur laag en voeg de kokosmelk, pindakaas, sojasaus en chilipasta toe aan dezelfde koekenpan. Meng het samen tot een saus. Voeg de wortelen en de gehaktballen weer toe in de pan en breng het aan de kook.
- Zet de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat dit even 15 minuten sudderen.
- Roer na 15 minuten er voorzichtig de doperwten en de rode paprika erdoor. Laat dit nog even 5 minuten sudderen zonder deksel.
- Serveer met bruine rijst, quinoa, spiraalvormige courgette of zoete aardappel. Er is veel saus en dit is juist wat het lekker maakt!
- Garneer met geroosterde pinda's, lente-uitjes en koriander.
print recept