Geïnspireerd op de stuffed curried aubergines uit Jamie Olivers' Veg, maar dan een stukkie simpeler. Wij brachten het aantal ingrediënten flink terug en het leuke: je hebt er waarschijnlijk al een hoop van in huis. Een gezonde, makkelijke, doordeweekse maaltijd én weer even wat anders dan de gewone curry madras.
Wil je het graag vegan houden? Gebruik dan de Alpro mild & creamy in plaats van normale yoghurt.
Ingrediënten voor Curried aubergines met rijst en papadums
Benodigdheden
Oven met bakplaat, kookpan, ovenschaal
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190ºC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en fruit deze in de olie en madras kruidenpasta. Voeg vervolgens de pindakaas, kokosmelk en cherrytomaten toe en laat de currysaus 3 minuten pruttelen.
- Snijd ondertussen de aubergines in. Doe dit in de lengte in kwarten en laat ze aan het einde aan elkaar zitten. Leg de aubergines in een ovenschaal en schenk de currysaus er overheen. Bak de aubergines 15-20 minuten in de oven en serveer met de rijst, yoghurt, koriander en pappadums.