Curried aubergines met rijst en papadums

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Geïnspireerd op de stuffed curried aubergines uit Jamie Olivers' Veg, maar dan een stukkie simpeler. Wij brachten het aantal ingrediënten flink terug en het leuke: je hebt er waarschijnlijk al een hoop van in huis. Een gezonde, makkelijke, doordeweekse maaltijd én weer even wat anders dan de gewone curry madras.

Wil je het graag vegan houden? Gebruik dan de Alpro mild & creamy in plaats van normale yoghurt.


Ingrediënten voor Curried aubergines met rijst en papadums

ui, gesnipperd
madras kruidenpasta
pindakaas
kokosmelk
cherrytomaten, in kwarten
aubergine
basmatirijst
pappadums
yoghurt
Optioneel: koriander
plantaardige olie

Benodigdheden

Oven met bakplaat, kookpan, ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en fruit deze in de olie en madras kruidenpasta. Voeg vervolgens de pindakaas, kokosmelk en cherrytomaten toe en laat de currysaus 3 minuten pruttelen.
  3. Snijd ondertussen de aubergines in. Doe dit in de lengte in kwarten en laat ze aan het einde aan elkaar zitten. Leg de aubergines in een ovenschaal en schenk de currysaus er overheen. Bak de aubergines 15-20 minuten in de oven en serveer met de rijst, yoghurt, koriander en pappadums.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen