Nadat wij ellenlange verhalen te horen kregen over het lievelingskostje van collega Fleur wilden wij weleens proeven what's the fuzz about. Geen woord van gelogen in ieder geval. Een recept voor als je eens echt wil uitpakken voor je vrienden en familie óf een fantastisch RVG'tje (rijst-vlees-groente) voor de doordeweekse avonden. De kip zet je op en heeft verder geen omkijken meer nodig. Oh, en wat je wel niet met de leftover kip kan doen. Denk aan banh mi en bao buns of misschien zelfs pulled in je burrito's en quesadilla's, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Laat je dus niet afschrikken door de lange kooktijd. In die anderhalf uur kun je makkelijk doorgaan met je dagelijkse bezigheden en die spitskoolsalade heb je immers in 10 minuten in elkaar gezet: de tijd die je nodig hebt om de rijst te koken.
Ingrediënten voor Ajam pedis - Indische hete kip met spitskoolsalade en rijst
Benodigdheden
Bereiding
- Vul de braadpan met water, breng het water aan de kook en laat de boemboe hier in oplossen. Voeg de kip toe en zorg ervoor dat deze grotendeels onder water staan. Voeg anders nog een klein beetje water toe. Laat de kip ongeveer 15 min op hoog vuur doorkoken. Zet het vuur laag en laat het geheel 1,5 uur op staan. Zorg dat de kip niet droog komt te staan, voeg zo nodig water toe.
- Bereid net voordat de kip klaar is de rijst volgens de verpakking.
- Snijd de spitskool in reepjes en snipper de ui. Smelt de boter in de pan en laat hier het bouillonblokje in oplossen. Fruit de ui in de boter en het bouillon blokje. Voeg daarna de eieren toe en rul deze licht. Voeg daarna de spitskoolreepjes toe en roer het geheeld goed door tot de spitskool wat zachter is geworden.
- Serveer de kip met de rijst, spitskoolsalade, gebakken uitjes en eventueel wat fijngesneden bosui.