Ingrediënten voor Mexicaanse burger met nachos en guacamole
Benodigdheden
Bereiding
- Maal de runderriblappen door de vleesmolen. Meng vervolgens de gemalen runderriblappen met knoflookpoeder, cayennepeper, paprikapoeder, komijnpoeder en peper en zout naar smaak. Vorm in de hand 4 mooie burgers.
- Om de guacamole te maken prak je de avocado en meng je het met de limoen, sjalot, korianderblaadjes, pomodori tomaat, knoflook, cayennepeper en zout.
- Besprenkel de sesambollen aan de open kant met olijfolie en in een droge grillpan goudbruin bakken. Haal de broodjes uit de pan en bak daarna in de hete grillpan de burger om en om bruin en rosé. Als het vlees bijna de garing heeft die je wenst, leg je er een plakje cheddar op zodat deze iets kan smelten. Zet de pan met burgers aan de kant om het vlees even kort te laten rusten.
- Bouw het broodje op met de burger, guacamole, nachochips en jalapeno pepertjes.
Tip: je kunt de guacamole al vooraf maken, leg dan de pit van de avocado in de guacamole en dek de guacamole goed af om verkleuren te voorkomen. Bewaar gekoeld.
Deze heerlijke Mexicaanse burger komt uit het boek: Burgerlijk Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld