Gebakken rijst met tofu en cashewnoten

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
It's tofu time!
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Gebakken rijst met tofu en cashewnoten

zilvervliesrijst of een andere droogkokende rijst
broccoli
cashewsnootjes, gebrand en gezouten
tofu (beetje stevige)
sojasaus
limoen
knoflook
ui
korianderpoeder
gember
cayennepeper
zwarte sesamzaadjes
Koriander naar wens

Benodigdheden

Wok, kookpan

Bereiding

  1. Spoel de rijst in een zeef goed af onder de kraan. Kook de rijst gaar volgens de verpakking, giet af en laat dan het liefst helemaal afkoelen.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosje, pel de knoflook en de ui en snipper deze heel fijn. Schil de gember en snijd ook deze net als de ui en knoflook fijn.
  3. Verwarm in een goed hete pan een flinke scheut olie en bak hierin eerst kort de gember, de ui en de knoflook.
  4. Voeg daarna de losse gekookte rijst toe en schud meteen goed door.
  5. Voeg de specerijen toe aan de rijst en laat het geheel goed bakken om die echte glazige gebakken rijst te krijgen.
  6. Bak in een andere pan de tofu kort krokant, voeg de sojasaus en meng dit als laatste weer door de rijst.
  7. Serveer met de korianderblaadjes, zwarte sesamzaadjes en fijngehakte cashewnootjes. Knijp er een halve limoen boven uit.

It's tofu time! Probeer ook eens deze Mexicaanse salade met tofu, zoete aardappel en avocadocrème.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen