Yakimeshi met spruitjes en gemarineerde biefstuk

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Yakimeshi spruitjes en gemarineerde biefstuk HMC

Ingrediënten voor Yakimeshi met spruitjes en gemarineerde biefstuk

jasmijnrijst
bosuitjes
uien
knoflook
spruitjes
eieren
oestersaus
sojasaus
sesamolie
biefstukplakjes

Benodigdheden

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze helemaal afkoelen. Let op je hier op tijd mee begint!
  2. Meng de oestersaus door de afkoelde rijst en zet deze apart.
  3. Marineer de gesneden biefstuk in de sojasaus en de sesamolie. Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.
  4. Maak de spruitjes schoon en snijd deze in kwarten. Snijd de bosui schuin in ringetjes.
  5. Verwarm in een wok een scheutje olie en begin hierin met het aanbakken van de spruitjes. Voeg daarna de ui, de knoflook en de bosui toe en bak deze kort mee.
  6. Voeg nu de rijst met de oestersaus toe en bak dit op hoog vuur goed aan. Verwarm nu een aparte bakpan en bak hierin de biefstukplakjes 1 minuut aan.
  7. Breek de eieren door de rijst, laat dit kort stollen en meng als laatste de aangebakken biefstuk door de rijst.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.