Ingrediënten voor Mexicaanse vega burritobowl
Benodigdheden
- Peper en zout
- Olijfolie
- Oven met bakplaat
- Kookpannetje
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
- Meng de zoete aardappelblokjes met een beetje olijfolie, peper en zout en rooster deze gaar en goudbruin in de oven in ca. 20 minuten.
- Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit en prak deze met een vork samen met de guacamole kruiden en sap van een kwart limoen tot een grove guacamole.
- Halveer de cherrytomaatjes, snijd de overgebleven ½ limoen in 4 partjes.
- Giet de mais en de kidneyboontjes af, spoel deze af onder de kraan en laat goed uitlekken.
- Maak de crème fraîche een beetje dunner met een paar drupjes water, sap van overgebleven kwart limoen, peper en zout zodat er een soort dressing ontstaat.
- Verdeel de rijst over de kommen en leg alle groenten in vakjes over de rijst.
- Garneer de rijstbowl af met nacho’s, de guacamole, limoen en de crème fraîche dressing.
print recept