Mexicaanse vega burritobowl

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Mexicaanse vega burritobowl

ongekookte basmatirijst
maiskorrels
kidneybonen
cherrytomaatjes
zoete aardappelblokjes
crème fraîche
avocado
Euroma guacamole kruiden
nacho's
limoen

Benodigdheden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
  2. Meng de zoete aardappelblokjes met een beetje olijfolie, peper en zout en rooster deze gaar en goudbruin in de oven in ca. 20 minuten.
  3. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit en prak deze met een vork samen met de guacamole kruiden en sap van een kwart limoen tot een grove guacamole.
  5. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de overgebleven ½ limoen in 4 partjes.
  6. Giet de mais en de kidneyboontjes af, spoel deze af onder de kraan en laat goed uitlekken.
  7. Maak de crème fraîche een beetje dunner met een paar drupjes water, sap van overgebleven kwart limoen, peper en zout zodat er een soort dressing ontstaat.
  8. Verdeel de rijst over de kommen en leg alle groenten in vakjes over de rijst.
  9. Garneer de rijstbowl af met nacho’s, de guacamole, limoen en de crème fraîche dressing.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen