Get the party started! 17x gerechten voor bij de borrel

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Of het nu over de wo-mi-bo, vrij-mi-bo of zo-mi-bo gaat, borrelen is misschien wel dé favoriete bezigheid van menig Nederlander. De standaard bitterballen, olijven en kaasjes zijn leuk, maar kunnen wel wat afwisseling gebruiken. Ook baas over eigen borrelplank zijn? Dan kies je uit deze 17 betere borrelhappen jouw favorieten.

1. Burrata

Je klassieke burrata tomatensalade. Een kleurrijk bijgerecht of een om-te-kwijlen zo lekker recept voor bij de borrel. Voor een extra bite serveer je 'm bij wat goed brood of crostini's.

Ga hier naar het recept >

2. Crunchy chicken op Japanse wijze

Een trip naar de KFC is niet meer nodig met deze home made crunchy chicken. Deze variant wordt op een Aziatische wijze lekker pittig gemaakt met wat hulp van onze vriend: Siracha.

Ga hier naar het recept >

3. Camembert uit de oven

Wij maakten deze topper voor op de kerstborrelplank, maar eigenlijk meer dan goed voor iedere dag van het jaar. Het kost je nog geen tien minuten om dit recept klaar te maken en je smelt - net als de kaas - zo van je stoel.

Ga hier naar het recept >

4. Mini bruschetta's

Tip: Je kunt de broodjes en tomatensalade makkelijk van tevoren maken. Bewaar de broodjes in een plastic bak met deksel zodat ze knapperig blijven en maak pas af met de tomatensalade op het moment dat je gaat serveren.

Ga hier naar het recept >

5. Knalroze bietenhummus

Zet eens deze showstopper eens op tafel bij de volgende borrel. Want met deze knalroze hummus maak je indruk. En, het is helemaal niet moeilijk om te maken!

Ga hier naar het recept >

6. Groentechips met aïoli

Voor de healthy snackers onder ons: deze groentechips maak je helemaal zelf in de airfryer. En de bijbehorende aïoli staat er met recept en al bij.

Ga hier naar het recept >

7. Papadums van avocado en crème fraîche

Op de bovenstaande afbeelding zijn ze misschien wat netjes belegd, maar je kunt natuurlijk ook ieder zijn eigen papadum laten maken. Met een bakje geklopte crème fraîche met bieslook, een bakje gemarineerde avocado én een bakje gemarineerde rode ui op tafel kan iedereen zijn eigen papadum in elkaar zetten.

Ga hier naar het recept >

8. Groenten rolletjes

Deze gezonde borrelhappen zijn makkelijk te maken, dus ideaal! De courgette en aubergine rolletjes kunnen zowel warm als koud geserveerd worden.

Ga hier naar het recept >

9. Crostini met ricotta en gepofte cherrytomaten

Geroosterd stok- of zuurdesembrood doet het maar al te goed bij de gekarameliseerde cherrytomaten en het frisse van de ricotta.

Ga hier naar het recept >

10. Sticky meatballs op oosterse wijze

Omdat de normale bal zo normaal is gaan we vandaag voor de sticky meatball op Thaise wijze. De zoete sticky saus balanceert perfect bij de pittige pepers. Je kunt eventueel de ballen voorbereiden en ze later in de sticky saus gooien.

Ga hier naar het recept >

11. Foccacia met vijgen, geitenkaas en parmaham

Als er vanwege het seizoen geen verse vijgen zijn, kun je gedroogde vijgen erg goed als alternatief gebruiken. Je kookt de vijgen in port en suiker tot een stroperig goedje, waar je later de foccacia mee belegt. Écht, het is echt zo lekker als het klinkt.

Ga hier naar het recept >

12. Groenten tempura met soja-limoendip

je kunt in principe alle groenten gebruiken in een tempura, maar afhankelijk van het soort groente kan het wel zijn dat je harde groenten eerst moet blancheren. En ook dit recept is er weer één die je niet bij elke borrel tegenkomt.

Ga hier naar het recept >

13. Bieterballen

Versie 2.0 op de normale variant, zo kun je als vegetariër ook van deze oer-Hollandse snack genieten. Benieuwd naar nog meer recepten met biet in de hoofdrol? Die vind je hier.

Ga hier naar het recept >

14. Hartige churros met teriyakisaus en sesam

Churros, ook wel bekend als de Spaanse donut staat meestal bekend om zijn heerlijke suikerlaag. Wij maakten er een hartige variant van die het verrassend goed doet.

Ga hier naar het recept >

15. Oude kaaskroketjes

Wij maakten 'm met een oude kaas, maar je kunt makkelijk variëren met verschillende kaassoorten in de vulling.

Ga hier naar het recept >

16. Nacho's

Overgewaaid uit de tex-mex keuken kun je met een portie nacho's nooit verkeerd gaan. Wij maakten een vega variant met twee soorten chips, twee soorten kaas, jalapenos en mais.

Ga hier naar het recept >

17. Japanse flammküchen met tonijn sashimi en wasabi

Last, maar zeker niet least de flammküchen met tonijn sashmi en wasabi. Al keuren wij een variant met spek en ui zeker niet af, je zet jezelf toch wel op de kaart als je er een met verse tonijn voorschotelt. Winnen!

Ga hier naar het recept >

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.