Ingrediënten voor de gevulde courgette en aubergine rolletjes
- 1 courgette
- 1 aubergine
- Olijfolie
- Paar takjes tijm, fijngehakt
- Peper en zout, naar smaak
- 150 g roomkaas naturel
- 1 klein teentje knoflook, geraspt
- Beetje bieslook, fijngesneden
- 2 eetl zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
Extra benodigdheden:
Dunschiler of mandoline
Bereiding:
- Maak met behulp van een dunschiller dunne lange linten van de courgette en aubergine. Besprenkel deze linten met olijfolie en bestrooi ze met fijngehakte tijm en peper en zout.
- Grill de linten, in setjes, in de Airfryer circa 4 minuten op 180°C. Laat ze daarna afkoelen.
- Meng de roomkaas met de geraspte knoflook, bieslook en zongedroogde tomaatjes.
- Leg de linten courgette en aubergine op de werkbank en schep overal een beetje roomkaas op. Smeer de roomkaas dun uit op de linten en rol deze dan op.
- Serveer de rolletjes met kleine crackertjes en samen met andere tapashapjes.
Uit het boek: Airfryer
Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld