Ingrediënten voor Hartige Churros met Teriyaki saus en Sesamzaadjes
Benodigdheden
Bereiding
- Verwarm de groentebouillon, sojasaus en de boter in een steelpan. Als het gaat koken neem je de pan van het vuur en meng je de bloem er geleidelijk door met een spatel. Zet daarna de pan terug op laag vuur en blijf roeren tot het deeg gaar is. Het deeg is gaar wanneer het gaat glimmen.
- Zet de pan weer naast het vuur en laat het deeg 5 minuten afkoelen. Wanneer het deeg een beetje is afgekoeld mogen de eieren één voor één worden toegevoegd. Het is belangrijk om tijdens het toevoegen van de eieren goed te blijven roeren en pas het volgende ei toe te voegen wanneer het vorige ei geheel is opgenomen door het deeg.
- Doe het beslag in een spuitzak met kartelmond. Je kunt het beslag á la minute in de frituurpan spuiten, of spuit de vormen op bakpapier, zodat je deze kunt invriezen en later per portie kunt frituren.
- Kook de sojasaus, mirin, sake en honing even kort in een pannetje. Normaal gesproken bind je deze saus niet, maar om hem te laten plakken aan de churros maak je hem toch wat dikker met een theelepel aardappelzetmeel die je al roerend toevoegt.
- Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan goudbruin.
- Spuit de churros voorzichtig vanuit de spuitzak in de frituur of leg ze voorzichtig in het vet vanaf de bakplaat en frituur de churros op 190°C graden tot ze redelijk donkerbruin zijn. Je zult ze tussendoor even moeten omdraaien in het vet om alle kanten mooi te kleuren. Laat de hartige churros goed uitlekken en serveer ze met de teriyakisaus en de geroosterde sesamzaadjes.
Tip: frituur de churros in een losse pan. Het frituurvet in je frituurpan wordt snel vies, waardoor je die moet schoonmaken. Dat zou zonde zijn van de tijd!
Het recept voor hartige churros komt uit het boek: Wokking Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld
Geef je een feestje en ben je op zoek naar nog meer recepten voor lekkere snacks? Neem dan een kijkje op onze snacks pagina.