Crazy good sticky meatballs op oosterse wijze

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Omdat de normale bal zo normaal is gaan we vandaag voor de sticky meatball op Thaise wijze. De zoete sticky saus balanceert perfect bij de pittige pepers. Je kunt eventueel de ballen voorbereiden en ze later in de sticky saus gooien.

Ingrediënten voor Crazy good sticky meatballs op oosterse wijze

bosuien
rode pepers
ei
maïzena
half-om-halfgehakt
rode uien
knoflook
ketjap manis
sojasaus
sambal badjak
palm- of rietsuiker
rijstazijn

Benodigdheden

Bereiding

  1. Snijd de rode pepers en bosuien in grove stukken en maal ze kort in de keukenmachine. Meng de bosuien, de rode pepers, het ei en de maïzena door het gehakt en kneed goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  2. Rol balletjes van het gehakt.
  3. Verhit een scheut olie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Pel de rode uien en knoflook en snipper ze fijn. Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn. Voeg de ketjap, sojasaus, sambal, palmsuiker en de azijn toe en gaar de gehaktballetjes. Laat de saus op zacht vuur inkoken in circa 20 minuten.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen