Ingrediënten voor Groente chips met aïoli
Benodigdheden
Bereiding
- Snijd de groenten met behulp van een mandoline of dunschiller in dunne plakjes. De aardappel moet je, nadat je hem in plakjes hebt gesneden, even spoelen met koud water en droogdeppen. Was ook de spinaziebladeren en ontdoe ze daarna van de dikke steel.
- Smeer de plakjes groenten in met een klein beetje olijfolie en bestrooi de plakjes met zeezout naar smaak. Frituur de groenten dan om beurten, in 10 à 15 minuten op 150°C graden in de Airfryer tot ze droog en krokant zijn. Hussel de groenten tussendoor een keer.
- Meng de eidooier, witte wijnazijn, gladde en grove mosterd in de kom van een staafmixer. Voeg de knoflooktenen toe en voeg dan al staaf-mixend en heel rustig de zonnebloemolie toe. Als de aïoli mooi gebonden is kun je deze nog op smaak maken met peper en zout en een eetlepel crème fraîche toevoegen voor de romigheid.
- Serveer de groente chips in een ruime kom samen met de aïoli.
Tip: groenten die veel suikers bevatten zoals aardappel en pastinaak zullen snel verkleuren bij een te hoge temperatuur. Het is daarom belangrijk om in de gaten te houden hoe de groenten opkleuren tijdens het frituren. Kleuren ze snel te donker dan zal je de temperatuur naar beneden moeten aanpassen.
Uit het boek: Airfryer
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld