Groente chips met aïoli

Bereidingstijd: 1 uur+
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

groente chips

Ingrediënten voor Groente chips met aïoli

aardappel
pastinaak
spinaziebladeren
zoete aardappel
knolselderij
winterpeen
olijfolie
peper en zout, naar smaak
ei
witte wijnazijn
mosterd
knoflook
zonnebloemolie
crème fraîche

Bereiding

  1. Snijd de groenten met behulp van een mandoline of dunschiller in dunne plakjes. De aardappel moet je, nadat je hem in plakjes hebt gesneden, even spoelen met koud water en droogdeppen. Was ook de spinaziebladeren en ontdoe ze daarna van de dikke steel.
  2. Smeer de plakjes groenten in met een klein beetje olijfolie en bestrooi de plakjes met zeezout naar smaak. Frituur de groenten dan om beurten, in 10 à 15 minuten op 150°C graden in de Airfryer tot ze droog en krokant zijn. Hussel de groenten tussendoor een keer.
  3. Meng de eidooier, witte wijnazijn, gladde en grove mosterd in de kom van een staafmixer. Voeg de knoflooktenen toe en voeg dan al staaf-mixend en heel rustig de zonnebloemolie toe. Als de aïoli mooi gebonden is kun je deze nog op smaak maken met peper en zout en een eetlepel crème fraîche toevoegen voor de romigheid.
  4. Serveer de groente chips in een ruime kom samen met de aïoli.

Tip: groenten die veel suikers bevatten zoals aardappel en pastinaak zullen snel verkleuren bij een te hoge temperatuur. Het is daarom belangrijk om in de gaten te houden hoe de groenten opkleuren tijdens het frituren. Kleuren ze snel te donker dan zal je de temperatuur naar beneden moeten aanpassen.

Uit het boek: Airfryer

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld


Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.