Ingrediënten voor Lekker borrelen: Mini bruschetta's
Bereiding
- Steek het brood uit met een steekvorm of snijd het in vierkantjes en leg in een ovenschaal. Besprenkel de stukken brood met een beetje olijfolie en peper en zout naar smaak. Bak het brood 5 tot 10 minuten in de oven op 180°C goudbruin en krokant.
- Was de pommodori tomaten en snijd ze daarna in kwarten snijden en verwijder de zaadlijst. Snijd de pomodori tomaat dan eerst in dunne reepjes en daarna in blokjes. Meng de tomatenblokjes met de sjalot, knoflook, witte wijnazijn, een paar blaadjes fijngesneden basilicum en peper en zout.
- Pluk wat mooie blaadjes basilicum van de bos ter garnering en pureer de rest met de olijfolie.
- Serveer de tomatensalade op de broodjes. Maak af met basilicumolie, basilicumblaadjes en oude kaas.
Tip: Je kunt de broodjes en tomatensalade makkelijk van tevoren maken. Bewaar de broodjes in een plastic bak met deksel zodat ze knapperig blijven en maak pas af met de tomatensalade op het moment dat je gaat serveren.
Dit recept komt uit het boek: Vega lekker