Foccacia met vijgen, geitenkaas en parmaham

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

image.jpeg

 

 

Ingrediënten voor Foccacia met vijgen, geitenkaas en parmaham

verse vijgen
port
suiker
focacciabrood
geitenkaas
parmaham
olijfolie
honing
rucola
walnoten

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier

Bereiding

  1. Als er vanwege het seizoen geen verse vijgen zijn, kun je gedroogde vijgen erg goed als alternatief gebruiken. Kook de gedroogde vijgen in port en suiker, tot dit vocht stroperig wordt. Snijd daarna, als ze gekoeld zijn, de vijgen in 2 á 3 dunne plakjes.
  2. Leg de stukken focaccia op een ovenschaal met bakpapier. Op ieder stuk leg je 2 á 3 stukjes vijg met daartussen een stukje geitenroomkaas. Verdeel de parmahamplakjes over de focaccia’s.
  3. Besprenkel de belegde focaccia’s met olijfolie en een beetje honing.
  4. Bak de focaccia’s in de oven op 180 °C graden goudbruin.
  5. Serveer de focaccia’s met de rucola en de fijngehakte walnoten.

Uit het boek: Pizza’s en Flammküchen

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen