Ingrediënten voor Foccacia met vijgen, geitenkaas en parmaham
Benodigdheden
Bakplaat
Bakpapier
Bereiding
- Als er vanwege het seizoen geen verse vijgen zijn, kun je gedroogde vijgen erg goed als alternatief gebruiken. Kook de gedroogde vijgen in port en suiker, tot dit vocht stroperig wordt. Snijd daarna, als ze gekoeld zijn, de vijgen in 2 á 3 dunne plakjes.
- Leg de stukken focaccia op een ovenschaal met bakpapier. Op ieder stuk leg je 2 á 3 stukjes vijg met daartussen een stukje geitenroomkaas. Verdeel de parmahamplakjes over de focaccia’s.
- Besprenkel de belegde focaccia’s met olijfolie en een beetje honing.
- Bak de focaccia’s in de oven op 180 °C graden goudbruin.
- Serveer de focaccia’s met de rucola en de fijngehakte walnoten.
Uit het boek: Pizza’s en Flammküchen
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld