Ingrediënten voor de crunchy chicken:
- 500 gram karnemelk
- 150 milliliter sriracha saus
- 8 kippendijen
- Zout en peper, naar smaak
- 200 gram maizena
- Zonnebloemolie
Groenten
- 100 gram diepvrieserwtjes
- 1 winterpeen
Saus
- 3 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel azijn
- 150 milliliter water
- 2 eetlepels Worcestersaus saus
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel aardappelzetmeel
Topping
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 norivel
- 1 eetlepel gebakken uitjes
Extra nodig:
Garde
Schaal
Ovenplateau
Oven
Pan
Dunschiller
Zeef
Bereiden:
- Meng de karnemelk met de sriracha saus. Voeg de kippendijen toe en marineer minimaal 4 uur.
- Verwarm de oven voor op 160 ºC graden. Dep de kippendijen droog en wentel door de maïzena. Verhit de olie in een pan en frituur de kip in circa 3 minuten om en om goudbruin.
- Laat uitlekken en leg ze op een ovenplateau. Gaar de kip circa 15 minuten in de oven.
- Snijd de wortel met een spiraalsnijder in dunne banen en houd de erwtjes enkele seconden onder kokend water.
- Breng in een pan de ketchup, azijn, water, worcestersaus en suiker aan de kook. Roer het aardappelzetmeel aan met een scheutje water en schenk, al roerend, bij de kokende saus. Laat de saus in 2 minuten dik worden.
- Serveer de krokante kip met een beetje sriracha saus erover. Bestrooi met de sesamzaadjes, de uitjes en de geknipte nori.
- Serveer de rest van de saus apart met de groenten.
Te zien in de video:
Selsiuz
Tokyo Design Studio
BK Cookware
GoTan
Campina
ATAG
Albert Heijn