Ingrediënten voor Groenten tempura met soja-limoendip
Benodigdheden
Bereiding
- Om de soja-limoendip te maken meng je de rijstazijn, mirin, sojasaus, limoenrasp en -sap en bruine suiker met een garde goed door elkaar.
- De tempura maak je à la minute; De groenten die je kiest kun je vooraf al voorgesneden klaarleggen, maar het beslag maak je net voor het frituren.
- Klop de eidooier door het ijskoude water en meng met een garde beetje voor beetje de bloem door het ei-watermengsel. Pak de oesterzwammen, plakjes courgette en de reepjes rode en groene paprika en wentel deze door het beslag. Frituur de tempura groenten tot ze goudbruin zijn
- Serveer de groenten tempura meteen na frituren met de dip.
Tip: je kunt in principe alle groenten gebruiken in een tempura, maar afhankelijk van het soort groente kan het wel zijn dat je harde groenten eerst moet blancheren. Aan het tempurabeslag kun je ook smaakstoffen toevoegen als peper en zout of bijvoorbeeld kerriepoeder of chilipoeder.
Uit het boek: Vega Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld