Groenten tempura met soja-limoendip

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

image.jpeg

Ingrediënten voor Groenten tempura met soja-limoendip

rijstazijn
mirin
sojasaus
limoen
bruine suiker
courgette
oesterzwammen
rode paprika
groene paprika
eidooier
water
bloem

Benodigdheden

Frituur

Bereiding

  1. Om de soja-limoendip te maken meng je de rijstazijn, mirin, sojasaus, limoenrasp en -sap en bruine suiker met een garde goed door elkaar.
  2. De tempura maak je à la minute; De groenten die je kiest kun je vooraf al voorgesneden klaarleggen, maar het beslag maak je net voor het frituren.
  3. Klop de eidooier door het ijskoude water en meng met een garde beetje voor beetje de bloem door het ei-watermengsel. Pak de oesterzwammen, plakjes courgette en de reepjes rode en groene paprika en wentel deze door het beslag.  Frituur de tempura groenten tot ze goudbruin zijn
  4. Serveer de groenten tempura meteen na frituren met de dip.

Tip: je kunt in principe alle groenten gebruiken in een tempura, maar afhankelijk van het soort groente kan het wel zijn dat je harde groenten eerst moet blancheren. Aan het tempurabeslag kun je ook smaakstoffen toevoegen als peper en zout of bijvoorbeeld kerriepoeder of chilipoeder.

Uit het boek: Vega Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen