Zet eens deze showstopper eens op tafel bij de volgende borrel. Want met deze knalroze hummus maak je indruk. En, het is helemaal niet moeilijk om te maken!
Ingrediënten van de hummus:
- 1 grote rode biet, geroosterd in de oven
- 1 blik kikkererwten
- 5 eetlepels kikkererwtenvocht
- Sap van een halve citroen
- 2 eetlepels witte tahini
- Theelepel komijnzaad, geroosterd
- Olijfolie
- Sesamzaadjes
- Zout en peper
Extra nodig: Blender.
Bereiden:
- Pureer in een blender de rode biet, kikkererwten, 5 eetlepels van het kikkererwtenvocht, sap van een halve citroen, het komijnzaad en een snuf zout en peper tot een supergladde hummus. Draai de blender naar een lagere stand en voeg de tahini en een scheutje water toe om de juiste dikte te bereiken.
- Serveer met een scheutje olijfolie en wat sesamzaadjes.
Tip: Lekker op brood of als dip bij groenten of frietjes.