Ingrediënten voor de 'Bieterballen'
- 1 grote gekookte biet, geschild en geraspt
- 50 gram prei, alleen het wit, zeer fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 ei, losgeklopt
- 40 gram havermoutvlokken
- 100 g zachte geitenroomkaas
- Peper en zout, naar smaak
- 300 gram paneermeel
- Bloem
- 3 eieren , losgeklopt met 3 eetl water
- Ruim zonnebloemolie, om in te frituren
Bereiding:
- Meng de geraspte biet met de prei, knoflook, eieren en havermoutvlokken.
- Meng er de geitenkaas doorheen en breng op smaak met peper en zout.
- Vorm 12 bitterballen van het mengsel en leg ze daarna zo’n 20 minuten in de diepvries.
- Zeef het paneermeel en zet de uitgezeefde fijne paneermeel apart van de groffere paneermeel in de zeef.
- Haal de bietenballen uit de diepvries en paneer deze als volgt;
- Bloem de balletjes rondom.
- Haal je de balletjes door het losgeklopte ei
- Leg de “natte” balletjes in het fijne paneermeel en bedek ze hiermee rondom. Zorg er hierbij voor dat de paneermeel niet nat wordt.
- Haal de balletjes nogmaals door het losgeklopte ei en rol ze daarna in het groffere paneermeel. - Bewaar de gepaneerde bietenballetjes onafgedekt in de koelkast tot je ze gaat frituren.
- Frituur de bietenballen op 180 °C tot ze goudbruin zijn. Dit duurt zo’n 3 minuten.
Tip: Serveer de bieterballetjes met mosterd.
Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld