Snack time! We maken bieterballen.

Bereidingstijd:
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor de 'Bieterballen'

  • 1 grote gekookte biet, geschild en geraspt
  • 50 gram prei, alleen het wit, zeer fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 40 gram havermoutvlokken
  • 100 g zachte geitenroomkaas
  • Peper en zout, naar smaak
  • 300 gram paneermeel
  • Bloem
  • 3 eieren , losgeklopt met 3 eetl water
  • Ruim zonnebloemolie, om in te frituren

 

Bereiding:

  1. Meng de geraspte biet met de prei, knoflook, eieren en havermoutvlokken.
  2. Meng er de geitenkaas doorheen en breng op smaak met peper en zout.
  3. Vorm 12 bitterballen van het mengsel en leg ze daarna zo’n 20 minuten in de diepvries.
  4. Zeef het paneermeel en zet de uitgezeefde fijne paneermeel apart van de groffere paneermeel in de zeef.
  5. Haal de bietenballen uit de diepvries en paneer deze als volgt;
    - Bloem de balletjes rondom.
    - Haal je de balletjes door het losgeklopte ei
    - Leg de “natte” balletjes in het fijne paneermeel en bedek ze hiermee rondom. Zorg er hierbij voor dat de paneermeel niet nat wordt.
    - Haal de balletjes nogmaals door het losgeklopte ei en rol ze daarna in het groffere paneermeel.
  6. Bewaar de gepaneerde bietenballetjes onafgedekt in de koelkast tot je ze gaat frituren.
  7. Frituur de bietenballen op 180 °C tot ze goudbruin zijn. Dit duurt zo’n 3 minuten. 

Tip: Serveer de bieterballetjes met mosterd.


Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld

 

 

 

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen