Ingrediënten voor Snack time! Maak zelf lekkere oude kaaskroketjes
Benodigdheden
- Grote pan
- Zeef
- Schaaltjes
- Frituur of pan om in te frituren
Bereiding
Vulling:
- Fruit de sjalot op matig vuur in de roomboter met de kerriepoeder maar laat dit niet kleuren. Als de ui glazig is kun je er de bloem aan toe voegen. Bak dit kort mee om de bloem te garen. Doe er daarna beetje voor beetje de koude bouillon en de melk doorheen terwijl je blijft roeren. Als het geheel goed dik en gebonden is mag de oude kaas erdoor breng je de krokettenvulling op smaak met peper en zout en een beetje nootmuskaat.
- Schep de krokettenvulling in een schaal en dek deze af met folie. Laat dit goed koelen zodat je er kroketten van kunt vormen.
Kroketten:
- Zeef de paneermeel; De fijne paneermeel die uitgezeefd wordt bewaar je apart van de grovere paneermeel.
- Paneer de kroketten; vorm in je hand kleine kroketjes en leg ze in het schaaltje bloem. Bloem de kroketjes rondom en haal ze daarna door het losgeklopte ei. Leg de “natte” kroketjes in het fijne paneermeel en bedek ze hiermee rondom. Zorg er hierbij voor dat de paneermeel niet nat wordt. Haal de kroketjes nogmaals door het losgeklopte ei en paneer ze daarna rondom met het grove paneermeel. Bewaar de gepaneerde kroketjes onafgedekt in de koelkast tot je ze gaat frituren.
- Maak een dip van de mayonaise, crème fraîche en truffeltapenade.
- Frituur de kroketjes in zonnebloemolie op 190 °C tot ze goudbruin zijn.
Tip: Je kunt makkelijk variëren met verschillende kaassoorten in de vulling.
Meer snack-recepten bekijken? Klik hier!
Samenwerkingen:
Bowls & Dishes
Saskia Lelieveld
Dit recept komt uit het boek: Vega Lekker.