10 van onze favoriete pasta’s

Ons kan je elk moment wakker maken voor een goede pasta
Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Pasta, wie houdt er niet van? Wij in ieder geval wel. Pasta komt in talloze soorten, vormen en maten, glutenvrij of koolhydraatarm, bruikbaar in koude of warme gerechten: noem maar op. In deze blog hebben onze favoriete pasta gerechten op een rijtje gezet.

1. Burst cherrytomaten pasta met burrata

Voor deze pasta ben je binnen no-time weer uit de supermarkt, hij bevat namelijk maar 5 ingrediënten. Dat neemt de smaak overigens zeker niet weg. Met ons favoriete ingrediënt knoflook, verse burrata, cherrytomaten en basilicumblaadjes maak je een heerlijke pasta die de perfecte kandidaat voor een doordeweekse avond is.
burstcherrytomatenpasta HMC

2. Gebakken gnocchi met pikante tomatensaus en Parmezaan

Maar 5 ingrediënten én eenpans: de gebakken gnocchi met pikante tomatensaus en Parmezaanse kaas zet je in een handomdraai op tafel. De pasta heeft een extra beetje spice door het gebruik van lekkere pikante tomatensaus. Hou je niet van pittig? Met een normale tomatensaus smaakt het net zo lekker.
Probeer ook deze dit recept voor gnocchi salade met groene kool, burrata en pesto. 
gebakken gnocchi HMC

3. Pasta carbonara

Ook pasta carbonara valt bij iedereen wel in de smaak. Deze pasta is romig en vol van smaak. Perfect voor een doordeweekse avond, een groep vrienden of misschien wel als lunch. 
Dit is de traditionele manier van pasta carbonara. Andere varianten op de pasta carbonara? Bekijk hier de recepten voor spaghetti carbonara met ijspegelsalade of spaghetti carbonara met kipballetjes.

pasta carbonara HMC

4. Orzo met garnalen, tomaten en gemarineerde feta

Soms lopen we tegen een recept aan waar we opslag verliefd op worden. Dit wordt dan voor een tijd non-stop gekookt en overladen we ieder die het horen wil (of niet) met gebrabbel over hét betreffende recept en vooral met argumenten waarom je het moet maken. Dit is ook het geval met orzo met garnalen, tomaten en gemarineerde feta. Een makkelijk en snelle eenpansmaaltijd. De venkel en sinaasappel geven een bepaalde draai en smaak aan het gerecht die het zo herkenbaar en bijzonder maken. Oh en die gemarineerde feta: make a bunch, want die is letterlijk overal lekker bij.
Meer gerechten met orzo? Bekijk hier het recept voor kip avocado orzo salade met honing-mosterddressing of deze Italiaanse bruiloftsoep die ook met orzo gemaakt kan worden.
orzo met garnalen HMC

5. Orecchiette met pistachepesto en burrata

Deze heerlijke orecchiette pasta met pesto gemaakt van pistache en burrata is een van onze all time faves. Het gerecht van onze Home Made Chef Chiara is romig, smaakvol, makkelijk en nog een snel ook.
Bekijk hier de video voor het recept:

Op zoek naar andere recepten met orecchiette in de hoofdrol? Probeer dan ook eens dit vega recept voor verse Italiaanse groentestoof met gegrilde aubergine of orecchiette met ricotta en pompoen
orecchietttepistacheHMCchiara

6. Linzenpenne met tomaat en tonijn

Dit super simpele vegetarische recept voor linzen penne met tomaat en tonijn is binnen 20 minuten bereid. En we horen je denken ‘huh, vega? Er zit toch tonijn in?’, dat klopt, er zit namelijk Vegan Vuna in: vegetarische tonijn. Had je toch gehoopt op echte vis? De pasta is net zo lekker met verse tonijn.
linzenpenne met tomaat en tonijn

7. Gigi Hadid's pasta alla vodka

Wij hebben dit virale recept ook uitgeprobeerd, and we love it! Gigi Hadid kan niet alleen prachtig voor de camera poseren, maar a girl can cook. Super simpel, klein beetje spice en natuurlijk vodka, wat wil je nog meer?
gigi hadid's pastallavodka HMC

8. Italiaanse pastasalade

Een koud pasta recept kunnen we niet missen in dit rijtje. De Italiaanse pastasalade is perfect als lunch, hoofdgerecht of bijgerecht. Makkelijk, snel en gezond. 
italiaansepastasaladeHMC

9. Pappardelle met linzenragu

Op zoek naar comfort in eten? Look no further! Wij beginnen deze dinsdagavond met een gezonde linzenragu en een glaasje rood. Het leuke van deze pasta: de verbazende blikken wanneer je jouw vega geheim verklapt! Enorm smakelijk en onze nieuwe favoriet
Pasta ragu

10. Verse vijfkazen ravioli met saliebotersaus

Dit gerecht voor verse vijfkazen ravioli met saliebotersaus is een aanrader voor elke pasta lover. Binnen 20 minuten zet jij de perfecte pasta op tafel, en hij is echt om bij weg te zwijmelen!
Andere recepten met ravioli in de hoofdrol? Bekijk hier de recepten voor paddenstoelenravioli met lamsoestertruffelravioli met salieboter of maak zelf ravioli met paddenstoelen, oude Kaas en tomatensaus.
versevijfkazenravioli HMC


Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.