Dit kazige gnocchi recept kan eigenlijk niet makkelijker. Met maar 5 ingrediënten op de receptenkaart vlieg je door de supermarkt én je eigen keuken heen.
HMC Sterre: 'Er zijn zo een paar van die recepten waar je voor valt. Een head over heels, unconditionally kinda love. En dit is er zo een, opslag verliefd na de eerste hap. Verliefd? Op zo'n makkelijk eenpansrecept, met krap aan 5 ingrediënten? Ik hoor het je denken. JA! Volmondig ja! Dat is het geweldige aan de Italiaanse keuken (en misschien het slechte van mij), want meer heb ik niet nodig. Pasta en kaas, dan ben je al een heel eind onderweg naar m'n hart. Gooi er basilicum en tomaat bij en je hebt me, maak me wild met knoflook en ik ga nooit meer weg. En dan ooit nog durven zeggen dat ik moeilijk ben? Nee, dat dacht ik'.
Dit prachtige servies koop je hier.
Ingrediënten voor Gebakken gnocchi met pikante tomatensaus en Parmezaan
Benodigdheden
- Peper en zout
- Olijfolie
- Hapjespan
Bereiding
- Ris de blaadjes van de basilicum af, hak de steeltjes fijn en snijd de blaadjes in reepjes. Bak de knoflook in een scheutje olijfolie kort, voeg de gnocci en steeltjes van de basilicum toe. Bak de gnocchi 2-3 minuten aan iedere kant goudbruin.
- Voeg de pikante pastasaus toe en laat 2-3 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout, voeg de helft van de Parmezaan toe, samen met de helft van de basilicum blaadjes en roer nog eens door. Serveer de gnocci en maak af met extra Parmezaan en basilicum.