Ingrediënten
- 100 ml slagroom
- 2 eieren
- 75 gr kaas
- 1 courgette
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 bakje gele oesterzwammen
- 400 gr kipgehakt
- 1 zakje desempaneermeel
- 200 gr spaghetti
- Peper en zout
- Olijfolie
Kookgerei: mengkom, kookpan, vergiet, koekenpan.
Bereiding
- Meng in een kom de slagroom en 2 eieren. Rasp de kaas erboven en roer door.
- Snijd de courgette in blokjes. Pel en snipper de knoflook en ui. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Meng het kipgehakt met het zakje paneermeel en breng op smaak met peper en zout. Draai hiervan kleine gehaktballetjes. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de balletjes in circa 10 minuten gaar.
- Breng een pan met ruim kokend water en zout aan de kook en kook de spaghetti in circa 6 minuten beetgaar.
- Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de courgette en oesterzwammen circa 3 minuten. Bak de knoflook en ui de laatste 30 seconden mee.
- Draai het vuur laag en voeg al roerend het slagroommengsel toe. Blijf roeren tot de kaas is gesmolten en de saus indikt. Draai het vuur uit.
- Giet de pasta af en meng deze door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de pasta met de kipgehaktballetjes.
Tip: Wil je de saus iets smeuïger maken? Voeg dan een scheutje van het kookvocht toe aan de saus.