Ingrediënten
- 1 winterpeen
- 2 sjalotten
- 1 bol knoflook (waarvan 5 tenen te gebruiken voor dit recept)
- Vleestomaten
- 1 zakje bloem
- 1 rode ui
- Kastanjechampignons
- Shiitake
- Oude kaas
- Lamsoester
- Snijbiet
- olijfolie
- suiker
- eieren
Kookgerei: staafmixer, koekenpan, kookpan, keukenmachine, rasp, grillpan.
Bereiding
Tomatensaus:
- Schil de peen en snijd deze in blokjes. Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak 3 tenen knoflook.
- Snijd de tomaten in blokjes en pureer ze tot een gladde massa.
- Verhit een scheut olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook en de ui. Voeg de wortel toe en bak dit circa 3 minuten mee.
- Voeg de gepureerde tomaten en 250 milliliter water toe. Laat de saus minimaal een half uur sudderen op zacht vuur.
- Voeg voor het serveren 1 eetlepel suiker toe en breng op smaak met peper en zout.
Pastadeeg:
- Kneed een deeg van het zakje bloem, 5 eieren en 2 eetlepels olijfolie. Kneed het net zolang door tot het een stevige vaste bal deeg is geworden. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
Raviolivulling:
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze klein.
- Pel en snipper de rode ui. Pel en hak 1 teen knoflook.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en rode ui. Voeg daarna de paddenstoelen toe en breng op smaak met zout en peper. Bak het circa circa 5 minuten.
- Giet de paddenstoelen en ui in een vergiet en laat ze afkoelen en uitlekken.
- Draai de gebakken paddenstoelen in een keukenmachine en tot een tapenade.
- Rasp de oude kaas.
- Bestuif het aanrecht met bloem. Neem het deeg en rol deze uit tot een zo dun mogelijke plak. Bestrooi de deegroller tussendoor met bloem als het deeg plakt. Snijd vierkantjes van 10 x 10 centimeter uit het deeg. Herhaal dit tot al het deeg is gebruikt.
- Beleg de helft van het aantal vierkantjes met het paddenstoelenmengsel. Verdeel bovenop de paddenstoelen een hoopje van de geraspte oude kaas. Let op; hou een beetje geraspte kaas apart voor het garneren.
- Splits 1 ei en bewaar de eidooier.
- Smeer de randjes van de belegde ravioli in met een beetje eidooier en plak de tweede helft van de vierkantjes er bovenop en druk de randen goed aan. Probeer hierbij zo weinig mogelijk lucht in de ravioli te krijgen.
Rest van het gerecht:
- Marineer de lamsoester in olijfolie, 1 teen fijngesneden knoflook en peper en zout.
- Snijd de snijbietsteel in stukken van 1 cm, en snijd het blad in grove stukken.
- Roerbak de snijbiet in een scheutje olijfolie beetgaar in 2 minuten met wat peper en zout.
- Grill de lamsoester in een hete grillpan gaar in circa 2 minuten aan iedere kant.
- Kook de ravioli circa 3 minuten zachtjes in water met zout tot ze gaar zijn.
- Serveer de ravioli op de gestoofde snijbiet met daarover een lepel van de tomatensaus, de rest van de geraspte kaas en de gegrilde lamsoester.
Meer pasta gerechten? Klik hier!
Heb je vragen en/of opmerkingen over dit recept of over je box? Mail dan naar boerschappen@homemadechefs.nl
We helpen je graag verder.