Ingrediënten voor Orecchiette met ricotta en pompoen
Benodigdheden
Zout & peper, olijfolie, oven met bakplaat, kookpan, aardappelstamper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kiep de ricotta ondersteboven in het midden van de bakplaat. Meng in een kom de pompoenblokjes met 3-4 el olijfolie, tijm, zout en peper. Verdeel het pompoenmengsel, om de ricotta heen, over de bakplaat. Leg hier ook de bol knoflook bij en verdeel de prosciutto en rozemarijn over de pompoenblokjes. Schuif voor ongeveer 20 min in de oven tot de pompoen goudbruin is.Kook, als de pompoen gaar is, de orecchiette volgens de verpakking al dente. Haal de prosciutto en rozemarijn van de bakplaat. Knijp (naar wens) de knoflook uit de bol en stamp met een vork of aardappelstamper de pompoen en ricotta tot een geheel. Meng dit met de orecchiette en flink wat kookwater tot een geheel.
- Schep de pasta op een bord en maak af met een scheutje olijfolie, versgemalen zwarte peper en rozemarijn. Serveer met de prosciutto.