Ingrediënten voor Truffelravioli met salieboter
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- Hakmolen
- Pastamachine
- Kookpannetje
Bereiding
Bereiding deeg;
- Start met het bereiden van het deeg voor de pasta. De basis regel is dat er 1 ei nodig is voor 100 gram bloem, dus voor dit recept 2 eieren.
- Leg de bloem op je werkbank in de vorm van een kommetje. Breek de 2 eieren in het midden en voeg de olijfolie en een snuf zeezout toe.
- Met een vork roer je voorzichtig van binnen naar buiten het meel door het ei. Doe dit net zo lang tot dat alle meel en ei één geheel vormen. Zodra dit geval is, begin je met het kneden van het deeg.
- Als je na 10 minuten kneden mooi elastisch deeg hebt, wikkel je dit in folie en leg je het pasta deeg voor de duur van 20 minuten in de koelkast.
Bereiding vulling;
- Tijdens het rusten van het pastadeeg kun je beginnen met het maken van de vulling voor de ravioli met champignons.
- Hak de kastanjechampignons zo fijn mogelijk met de keukenmachine.
- Doe een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hier de kruimels champignon. Breng de champignons op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Na ongeveer 2 á 3 minuten, haal je de champignons uit de pan en roer je deze samen net de ricotta en de truffeltapenade in een kom. Als er een mooie gladde saus is ontstaan is de vulling klaar.
- Haal het deeg voor de ravioli uit de koelkast en haal het deeg meerdere keren door een pastamachine. Eerst op de dikste stand, daarna telkens dubbelvouwen en weer opnieuw tot er een egaal is ontstaan (5 tot 10 x). Daarna ga je standje voor standje steeds dunner. Als je bent aangekomen bij het een na dunste standje, is het deeg dun genoeg voor verdere bereiding.
- Leg het deeg op de werkbank. Mocht het deeg nog een beetje plakken dan kun je gewoon wat bloem voorzichtig onder het deeg strooien.
- Leg aan één kant van het deeg met een theelepel mooie kleine hoopjes van de champignon-truffelvulling.
- Kluts het overgebleven ei in een kommetje. Nadat je dit hebt gedaan, kwast je het geklutste ei langs de raviolivulling. Aangezien de andere kant van het deeg ongebruikt is, kun je deze nu boven op de hoopjes vulling leggen. Druk het deeg stevig aan, je moet er voor zorgen dat er geen lucht meer in het deeg zit.
- Snijd de ravioli’s in vierkantjes of steek ze uit met een steker.
- Kook de ravioli’s 2 tot 3 minuten in water met flink zout.
- Smelt in een pannetje de roomboter met de tenen knoflook en reepjes van de salie en laat dit 10 minuten trekken. Verwijder de knoflooktenen en serveer de boter met de saliereepjes over de hete ravioli’s
print recept