Kleine boodschap: burst cherrytomaten pasta met burrata

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Met maar 5 ingrediënten is het de koning van de 'kleine boodschap'. Of je hebt het al in huis of je hebt aan een bliksembezoekje supermarkt genoeg. De knoflook moest hoe dan ook terug te vinden zijn in dit recept om het een knaller te maken. Zonder knoflook zou het niet zijn wat het zou moeten zijn. Er zijn immers hele pasta recepten gebaseerd op alleen de knoflook. Enfin, de knof is dus een must have en dient in dunne plakjes even in de olie gebakken te worden, zodat de smaken goed vrijkomen in de olie en dus bij iedere sliert pasta te proeven is, want dit wil je!

Door de cherrytomaatjes te bakken tot ze barsten, condenseert de smaak en karameliseert de buitenkant, wat de perfecte basis van een pastasaus creeërt. Vanuit hier kan het variëren beginnen. Wij gingen voor de burrata - geen uitleg nodig natuurlijk -, maar denk eens aan pecorino, Parmezaan of ricotta. Nu we watertandend dit recept schrijven craven we naar pancetta. Wat de toevoeging van die zoute smaak wel niet zou kunnen doen. Enfin, we dwalen af van het doel: 5 ingrediënten, dat is wat je met pasta kan doen, want meer heeft het echt niet nodig. Maar als je in een creatieve bui bent, vanaf hier kun je los. Buen appetito!

Ingrediënten voor Kleine boodschap: burst cherrytomaten pasta met burrata

bio integrale spaghetti Rummo
knoflook
cherrytomaten mix
burrata
basilicumblaadjes
Optioneel: chilivlokken

Benodigdheden

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel de knoflook en snijd in dunne plakken. Verhit de olie in een hapjespan op laag vuur en fruit de knoflook 2 min.
  3. Voeg de cherrytomaten samen met een flinke snuf zout toe en bak deze voor ongeveer 15 tot 20 min. mee tot ze beginnen te barsten.
  4. Giet de spaghetti af en meng deze met de gebarsten cherrytomaten. Schep het pastamengsel op de borden en serveer met een halve burrata en basilicum.

Tip! Is een beetje pit wel aan jou besteed? Top het gerecht af met chilivlokken.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.