Ingrediënten voor Verse Italiaanse groentestoof met gegrilde aubergine
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- Kookpan
- Grote bakpan
- Grillpan
Bereiding
- Kook de maiskolf in z’n geheel gaar in 15 minuten en snijd vervolgens de mais er af met een mes.
- Terwijl de maïs kookt; snijd de aubergine in plakken, meng met een beetje olijfolie, peper en zout. Grill deze in een grillpan gaar aan 2 kanten.
- Snijd de tomaten in parten. Pel de knoflook en de ui en snipper deze fijn. Halveer de prei, snijd deze schuin in stukken en was deze goed af.
- Kook de pasta 10 minuten totdat hij beetgaar is.
- Verwarm in een pan de ui en de knoflook en fruit deze kort aan.
- Voeg de tomaat en de prei toe en laat het geheel 5 minuten kort stoven. Voeg nu blaadjes basilicum en de gekookte mais toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Schep de gekookte pasta op het bord en leg daarnaast de plakjes gegrilde aubergine met daartussen de groentestoof.
- Garneer de stoof af met een blaadje basilicum.
Dit recept is afkomstig van Boerschappen