Verse Italiaanse groentestoof met gegrilde aubergine

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Met dit gerecht haal jij de Italiaanse keuken in huis
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Italiaanse groentestoof

Ingrediënten voor Verse Italiaanse groentestoof met gegrilde aubergine

aubergine
San Marzano tomaten
suikermais
prei
blaadjes verse basilicum
rode ui
knoflook
orecchiette pasta (of een andere soort)

Benodigdheden

Bereiding

  1. Kook de maiskolf in z’n geheel gaar in 15 minuten en snijd vervolgens de mais er af met een mes.
  2. Terwijl de maïs kookt; snijd de aubergine in plakken, meng met een beetje olijfolie, peper en zout. Grill deze in een grillpan gaar aan 2 kanten.
  3. Snijd de tomaten in parten. Pel de knoflook en de ui en snipper deze fijn. Halveer de prei, snijd deze schuin in stukken en was deze goed af.
  4. Kook de pasta 10 minuten totdat hij beetgaar is.
  5. Verwarm in een pan de ui en de knoflook en fruit deze kort aan.
  6. Voeg de tomaat en de prei toe en laat het geheel 5 minuten kort stoven. Voeg nu blaadjes basilicum en de gekookte mais toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  7. Schep de gekookte pasta op het bord en leg daarnaast de plakjes gegrilde aubergine met daartussen de groentestoof.
  8. Garneer de stoof af met een blaadje basilicum.

Dit recept is afkomstig van Boerschappen

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen