Ingrediënten voor Pappardelle met linzenragu
Bereiding
- Verhit olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de ui, bleekselderij en wortel voor 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe de tomatenpuree erbij en bak 3 min. Schep regelmatig om.
- Voeg nu de linzen toe en schep om. Schenk de rode wijn erbij en laat 1 min. verdampen. Voeg nu de tomatenblokjes toe, de groentebouillon en laurierblaadjes. Breng op smaak met peper en zout en laat voor ca. 40 min pruttelen, tot de linzen gaar zijn.
- Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en zorg dat je een kopje kookvocht opvangt.
- Schep de ragù door de pasta en giet er een scheutje van het kookvocht bij. Rasp de Parmezaan erboven en dien op.
print recept